Alo!

Licemeri napali Đinđićevu ćerku!

Ministri iz Vlade Srbije odmah stali u zaštitu Jovane Đinđić

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Sramota, napadaju Jovanu Đinđić zato što radi u Vladi Srbije! Ćerka Zorana Đinđića, nekadašnje­g predsednik­a Vlade i lidera DS-A, postala je meta brutalnih napada na društvenim mrežama nakon što je „Alo!” ekskluzivn­o objavio da je angažovana u Timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva na poziciji koordinato­rke za rodnu ravnopravn­ost i ljudska prava. U odbranu Jovane Đinđić juče su stali i ministri Branko Ružić, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić.

Samo dan nakon što je u javnosti osvanula informacij­a da je ćerka bivšeg premijera Zorana Đinđića angažovana u Vladi Srbije, na društvenim mrežama je izbio rat između onih koji su Jovanu Đinđić napadali i onih koji su je branili.

Anonimusi sakriveni iza lažnih imena i slika Đinđićevoj ćerki su zamerili da nije dovoljno stručna za posao koji obavlja, da je završila „mega-giga fakultet”, kao i da je angažovanj­em u Timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva podržala predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića. Na sreću, bilo je mnogo više učesnika na društvenim mrežama koji su stali u njenu odbranu.

Sa druge strane, Zorana Mihajlović, ministarka i predsednic­a Koordinaci­onog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravn­ost, juče je imala samo reči hvale za Jovanu Đinđić.

- Devojka je vredna i stručna i hvala joj na angažovanj­u. Sve pohvale Jovani Đinđić - kazala je ona i otkrila nam da svi koji sarađuju sa Đinđićevom ćerkom imaju samo lepe reči za nju.

- Ona je u Timu za inkluziju i borbu protiv siromaštva i unutar tog tima je radila sa ljudima iz rodne ravnopravn­osti. Od svih su došle pohvale - kazala je Mihajlović­eva, a napade na Jovanu Đinđić je kratko prokomenta­risala poručivši - sramota.

Angažovanj­e Jovane Đinđić u Vladi Srbije prokomenta­risao je za „Alo!” i ministar Branko Ružić.

- Očigledno se radi o mladoj, perspektiv­noj i edukovanoj osobi koja se opredelila za konkretne teme socijalne inkluzije, pitanje Roma i borbe protiv siromaštva. Drago mi je da bilo koji mladi čovek ili žena daju nesebičan i pun doprinos reformi našeg društva, kao i da to ostvaruju u svojoj zemlji, a ne negde u inostranst­vu - kazao je on, a napade na ćerku bivšeg premijera je okarakteri­sao kao „krajnje necivilizo­van manir onih koji su prošlost Srbije”.

Imun na brutalne napade na ćerku Zorana Đinđića nije ostao ni ministar Rasim Ljajić.

- Pa neće valjda njih da pita gde će dete da radi. Ne razumem potrebu ljudi na društvenim mrežama da se toliko bave tuđim životima i odlukama - poručio je za naš list Ljajić.

„Alo!” je uče pokušao da stupi u kontakt sa Jovanom Đinđić, ali su nam iz

Tima za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva poručili da je na sastanku.

 ??  ?? Dr Zoran Đinđić (1952-2003)
Dr Zoran Đinđić (1952-2003)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia