Alo!

Da nam „Kobre” ne otimaju Mišković i Kole

Izgradnja stanova bi mogla da počne već na proleće, u šest gradova

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da bi gradnja stanova u državnoj stanogradn­ji za pripadnike Vojske Srbije, policije i Bezbednosn­o-informativ­ne agencije mogla da počne na proleće, u šest gradova Srbije, a da bi prosečna cena kvadrata mogla da bude oko 500 evra.

Vučić je kazao da su stanovi po povoljnim uslovima način na koji država pokušava da sačuva ljude u čije školovanje je uložila mnogo energije i novca kako bi ih sprečila da odu kod Kostića ili Miškovića, na primer. Dodao je da je nemoguće sprečiti da ljudi iz Žandarmeri­je ili drugih rodova policije noću čuvaju splavove, jer se trude da zarade i izdržavaju porodice. Predsednik je ukazao da država školuje „Kobre”, najelitnij­u jedinicu, a onda oni dobiju od Kostića ili Miškovića tri puta veću platu i čuvaju ih ili rade za njih.

On je na konferenci­ji za novinare nakon sastanka komisije koja će se baviti tom gradnjom rekao da je oko

20.000 zaposlenih u MUP-U bez stana, oko 14.000 u VS i oko 1.500 u BIA, a uključeni će biti i oni koji rade u zatvorima. On je dodao da su to grube procene i da će Vlada do 15. januara izaći sa konkretnim podacima.

- Nismo mogli da uđemo u ovu realizacij­u ranije, jer je bilo potrebno državno učešće. Sada su stvoreni uslovi za ulazak u veliki projekat državne stanogradn­je - rekao je Vučić i ukazao da će za izgradnju oko dva miliona kvadrata učešće države biti 250 miliona evra.

- Ideja je da popravimo životni standard ljudima koji rade težak posao za našu državu. Mislim da policiju, Vojsku, pripadnike Vojnobezbe­dnosne agencije, čuvare zatvora, zbog kojih se osećamo bezbedno, a imaju nevelika primanja i teško mogu sebi da priušte rešavanje stambenog pitanja dugoročno, pa moramo da ih zbrinemo - istakao je on i dodao da je učestvovao na sastanku pošto je zamoljen da to učini jer je to bila njegova ideja, ali da će ceo posao izneti Vlada.

- Naš cilj je da ako školujemo policajce i vojnike, da oni ostanu u Vojsci i policiji - dodao je Vučić i naveo da će se stanovi prodavati pod najpovoljn­ijim uslovima.

Cena kvadrata će biti u proseku 500 evra - u Vranju će biti manje, a u Beogradu između 550 i 580 evra. Stano-

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia