Alo!

Drug je upozorio nasilnika da može da me ubije batinama Vršnjak krvnički pretukao drugaricu

- Piše: V. PEŠIĆ redakcija@alo.rs

učenica

Učenica osmog razreda M. M. (14) iz Vranjske Banje od 24. novembra nije prekoračil­a prag Osnovne škole „Predrag Devedžić”, jer je u učionici pred đacima dobila batine od druga iz odeljenja K. R. (14).

Uznemirena i uplašena, devojčica optužuje vršnjaka za gaženje po nogama, krvničko udaranje pesnicama po glavi i licu i čupanje kose.

Ogorčena majka Sanja Mladenović, koja je 11. decembra obelodanil­a jezivu priču o vršnjačkom nasilju u školi, ističe da je posle krvničkog batinanja njena ćerka pod stalnim nadzorom psihijatra.

- Lekari u Vranju su konstatova­li uznemireno­st, pojačan puls i otoke po temenu i licu. Zbog straha, uznemirenj­a, stresa, glavobolje i vrtoglavic­e ćerka pije antidepres­ive i lekove za smirenje. Ne želim da bilo koji roditelj doživi ovakav pakao koji preživljav­a naša porodica. Najviše me boli što se niko iz škole nije setio da pita kako je moje dete. Ćerka više neće da ide u ovu školu. Nastaviće da se školuje u Vranju jer nam ništa drugo ne preostaje - kaže očajna majka.

Direktorka Vesna Anđelković ističe da se sukob dogodio 24. novembra naočigled 20 učenika i da je učenica otišla kući bez ijedne ogrebotine!

- U školi nije bilo vršnjačkog nasilja! Obratila sam se policiji, prosvetnoj inspekciji i Centru za socijalni rad, koji se jedini zaintereso­vao za nemili događaj - izričita je direktorka.

Devojčica je rekla da je školski drug počeo da je udara pesnicama po glavi i telu za vreme školskog odmora.

- Prišao mi je K. R. i počeo da me gazi po nogama! Kada sam sela na stolicu, nasilnik je počeo da me vuče za kosu. Drug mi je pritekao u pomoć. Upozorio je napadača da me više ne udara, govoreći mu da strahoviti­m batinama može da me ubije - ispričala je devojčica posle incidenta u školi.

Majka pretučene devojčice tvrdi

da je u učionicu uleteo nastavnik, ali da je nije zaštitio.

- Ćerka je pokušala da mu objasni šta se desilo, ali je nastavnik rekao: „I treba da te bije!” - kaže majka i poručuje da neće odustati dok ceo slučaj ne istera do kraja i dokaže da je njeno dete žrtva nasilja.

Mnogi u Vranjskoj Banji optužuju školsku upravu što je danima krila nemili slučaj i što se nije zvanično oglasila.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia