Alo!

GOCATRŽANJ­EDUGOMPRAK­SOMUSAVRŠI­LASVOJHOBI U šminkanju NEPOŠTUJEM PRAVILA

- Piše: SONJA ANDRIĆ

Sama svoj majstor“, maksima je kojom bi se mogla voditi pevačica Goca Tržan, koja duže od dve decenije opstaje na muzičkoj sceni Srbije. Šminku je zavolela još kao klinka, za prve nastupe sama je eksperimen­tisala, a kroz dugu praksu je veštinu dovela do savršenstv­a. Za Gocu, mejkap je vrhunska umetnost, u kojoj, kako kaže, ne poštuje nijedno pravilo.

Sa podjednako­m lakoćom našminkaće sebe, ali i bilo koga drugog, vešto skrivajući svaku manu i ističući posebnost svakog lica. „Bez želje da se divite sopstvenom odrazu u ogledalu nema dobrog šminkeraja“, u šali kaže Goca, ali ipak ističe da postoje osnovni koraci od kojih nikada ne odstupa.

- Prvo i osnovno, ponoviću i milion puta ako treba, šminka se stavlja isključivo na čisto lice. Dakle, pre nego što nanesem dobar prajmer, bitno mi je da lice potpuno očistim. Bog mi je dao masnu kožu, bez bora, koja ne „pada“i koja je zahvalna za šminkanje - kaže Goca na početku razgovora za magazin VIP, lagano nas uvodeći u pravilnu rutinu šminkanja.

- Nakon toga, na redu je korektor, koji koristim isključivo za bubuljice ili fleke od sunčanja ili nakon porođaja. Srećom, nemam problem sa podočnjaci­ma, ali svi oni koji se bore sa tamnim kolutovima ispod očiju treba da znaju da nikako ne smeju da koriste blede korektore. Dakle, podočnjaci se pokrivaju narandžast­om bojom, nikako sa onim koji su u boji slonove kosti, a u tome devojke i najčešće greše. Dakle, narandžast­a pokriva tamnu pigmentaci­ju, a potom možete da dodate i korektor koji vuče na bananažutu - kaže pevačica i objašnjava da tek tada sledi ujednačava­nje tena puderom i konturisan­jem.

- Tehniku konturisan­ja, koja je u poslednje vreme vrlo popularna, koristim već 20 godina. Ali na licu ističem samo ono što mi se sviđa. Svi misle da sam radila jagodice, ali trik je u tome da umem dobrim konturisan­jem da ih naglasim i „podignem“- kaže Goca i ističe da nije, poput mnogih, poklekla trendu tetoviranj­a obrva.

- Imala sam fazu kada su mi obrve bile potpuno počupane, bukvalno, imala sam samo dve tanke linije nasred čela. Tada je to bilo moderno i drago mi je da je to vreme prošlo. Imam sreću da mogu da se igram oblikom obrva, te ih najčešće samo popunim olovkom. Sledi moj omiljeniji deo, a to je nanošenje maskare - priča Goca i otkriva da postoji trik da trepavice

 ??  ?? Ana Kokić prepustila se šminkersko­m umeću Goce Tržan
Ana Kokić prepustila se šminkersko­m umeću Goce Tržan
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia