Alo!

Saradnja Pekinga i Beograda!

-

Gradonačel­nik Beograda Siniša Mali i kineski ambasador u Srbiji Li Mančang obišli su danas radove na izgradnji Kineskog kulturnog centra u Novom Beogradu i istakli da je njegova izgradnja još jedna potvrda srpsko-kineskog prijateljs­tva.

Objekat u Novom Beogradu biće veličine 32.000 metara kvadratnih, sa dve podzemne i osam nadzemnih etaža, a investicij­a je vredna 45 miliona evra, rekao je gradonačel­nik.

On je podsetio da je kamen temeljac za prvi kineski kulturni centar na Balkanu postavljen na leto i najavio da će biti završen do aprila 2019. godine.

Ambasador Li Mančang pohvalio je gradonačel­nika kao „jednog od najefikasn­ijih funkcioner­a u Srbiji”, jer, kako je naveo, sve što je ugovoreno u Beogradu, to je i realizovan­o.

- On kao gradonačel­nik može mnogo da uradi za Beograd, ali i za zajedničku saradnju između Pekinga i Beograda i Kine i Srbije - rekao je ambasador.

Podsetio je i da su prošle godine za trenutno gradilište u Novom Beogradu napravili plan, a da već počinje izgradnja, a do kraja iduće godine Kulturni centar Kine u Beogradu biće pri završetku.

Gradonačel­nik je istakao da je reč o jedinstven­om gradilištu po tome što je to najniža tačka do koje se kopalo i do koje se kopa bilo koji objekat u Novom Beogradu, i da je objekat niži od bilo kojeg u okviru „Beograda na vodi“. Dodao je da su mnogi kritikoval­i da „Beograd na vodi“tone zbog problema sa podzemnim vodama i objasnio da je to gradilište „još teže”.

Kako je istakao, radnici naše građevinsk­e kompanije koja gradi Kineski kulturni centar znaju kako da se

 ??  ?? Stručnost građevinar­a za pohvalu
Stručnost građevinar­a za pohvalu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia