Alo!

FRATRIJA: Podržimo braću protiv neprijatel­ja!

-

Navijači Crvene zvezde će još jednom ove sezone imati podršku od „fratrije“, fanova moskovskog Spartaka sa kojima su u bratskim odnosima. „Fratrija“je bila sa „delijama“protiv Krasnodara u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope, ali i u Borisovu, gde su nedavno bodrili Zvezdu protiv BATE u grupnoj fazi. Spartak i CSKA su na terenu, ali i van njega, veliki neprijatel­ji, a ne treba zaboraviti ni da su fanovi „armejaca“u prijateljs­kim odnosima sa „grobarima“, tako da nema sumnje da će ovaj dvomeč biti više od fudbala.

Rusi su pomno pratili žreb za Ligu Evrope, jer su svi njihovi klubovi u tom takmičenju (Spartak, CSKA, Zenit, Lokomotiva) i zanimljivo je da je navijčka grupa „fratrija“odmah na Tviteru izbacila ime Zvezdinog protivnika, uz oduševljen­je:

- Zvezda nam dolazi u Moskvu! Podržimo braću!

Pojavili su se brojni komentari na društvenim mrežama, a Rusi se već raspituju da li će moći da kupe kartu za tribinu na kojoj će biti smeštene „delije“prilikom gostovanja u Moskvi.

- Da li neko zna da li slučajno može da se kupi ulaznica za sektor navijača Zvezde u Moskvi upitao je momak po imenu Andrej Sergejevič, očigledno, pristalica Spartaka.

Podsetimo, u martu ove godine Crvena zvezda i Spartak su igrali prijateljs­ku utakmicu, kada je u Beograd došlo nekoliko hiljada Rusa. Tada je, nakon meča, došlo i do ozbiljnog incidenta u kojem su dvojica Rusa izbodena noževima centru grada, dok su „grobari“negirali da su oni stajali iza napada.

Takođe, ne treba zaboraviti i da je Crvena zvezda bila gost na zvaničnom otvaranju „Otkritije arene“, stadiona Spartaka, 2014. godine, a koji je prethodno otvorio Vladimir Vladimirov­ič Putin.

Inače, po društvenim mrežama se može lako pronaći veliki broj snimaka ozbiljnih tuča između navijača Spartaka i CSKA, što znači da bi moglo da bude vrlo turbulentn­o u dvomeču srpskog i ruskog predstavni­ka.

 ??  ?? Rusi u martu bili na „Marakani“
Rusi u martu bili na „Marakani“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia