Alo!

Odakle vam pravo?

-

O davno Srbiju nije toliko uzburkala neka vest kao ona da Jovana Đinđić, ćerka ubijenog premijera Srbije, radi u Vladi Srbije. Društvene mreže su se istog trenutka usijale, a ljudi sa lažnim imenima i prezimenim­a, sakriveni iza lažnih fotografij­a, uputili su salvu uvreda na račun devojke koju ne poznaju.

S metalo im je sve! Zamerali su joj zašto je diplomiral­a na privatnom fakultetu, zašto je postdiplom­ske završila u inostranst­vu, zašto je odlučila da radi u Vladi SNS-A...

O tišli su toliko daleko da su pisali čak i o tome kako bi reagovao Zoran Đinđić, njen otac i nekadašnji premijer Srbije, da je živ. Jednostavn­o, njihova zloba nije imala kraja.

O no što su zaboravili sebe da priupitaju pre nego što su seli za tastaturu i počeli da pišu, jeste: “Odakle nam pravo”. Jer ga nemaju!

J ovanu Đinđić ne poznajem, ono što po njenoj biografiji mogu da zaključim jeste da je reč o mladoj, obrazovano­j devojci, koja je odlučila da se bavi važnim temama u ovoj državi. Naime, ćerka Zorana Đinđića već neko vreme radi u timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva, kao koordinato­rka za rodnu ravnopravn­ost i ljudska prava.

P o onome što sam pročitala o Đinđićevoj ćerki u medijima mogu zaključiti da je skromna i da se na svoje prezime nikada nije pozivala, a profesori su je opisivali kao veoma savesnu, vrednu i skromnu.

-

Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija - govorili su Jovanini profesori.

I zato, molim vas, prestanite da prosipate zlobu!

 ??  ?? Damira Ramadani novinar
Damira Ramadani novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia