Alo!

ARKANOV TELOHRANIT­ELJ NIJE TRAŽIO REKET!

-

Zvonko Mateović, bivši telohranit­elj Željka Ražnatović­a Arkana, i dvojica njegovih poznanika Srđan Šošić i Vladimir Popović oslobođeni su optužbi da su 2003. pokušali od D. Š. da iznude 203.850 nemačkih maraka.

Odlukom Apelaciono­g suda u Beogradu Mateoviću je preinačena prvostepen­a presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojom je 2016. bio osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, kao i Šošić i Popović.

- Utvrđeno je da nema dokaza da su njih trojica hteli da iznude 203.850 nemačkih maraka. Iz iskaza D. Š. proizlazi da okrivljeni od njega nikada nisu tražili 203.850 nemačkih maraka, već da su mu tražili da za dug prema pokojnom M. S. isplati milion nemačkih maraka. Tokom suđenja utvrđeno je da je dug prema M. S. iznosio 796.150 nemačkih maraka - navodi se u obrazložen­ju presude.

Apelacioni sud prihvatio je odbrane okrivljeni­h, koji su negirali krivično delo, jer su njihove izjave potvrđene dokazima.

- Sud je imao u vidu da su okrivljeni prema D. Š. primenili silu, ali zbog apsolutne zastarelos­ti krivičnog gonjenja ne bi mogli da budu osuđeni za drugo krivično delo. Nije dokazano da su imali nameru da prisvoje novac, a kritični događaj odigrao se 2003. Mateović je postao poznat javnosti kao telohranit­elj Željka Ražnatović­a Arakana.

On je, 2000. prilikom atentata na Arkana u Hotelu „Interkonti­nental“u Beogradu ranio Dobrosava Gavrića (42), koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana, ali je pred sudom u Strazburu izborio ukidanje te presude i pravo na novo suđenje! E. A.

 ??  ?? Zvonko Mateović
Zvonko Mateović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia