Alo!

Ubica hit-mejkera beži sedam godina

- Piše: S. DŽ. S. snezana.stojanovic@alo.rs

Ubistvo Marka Markuša (29), sina visokog zvaničnika novosadske policije, koji je likvidiran 23. novembra u klasičnoj sačekuši ispred novosadsko­g Hotela “Sajam”, poslednje je u nizu nerasvetlj­enih zločina.

U proteklih 15 godina na području novosadske policijske uprave ima desetak nerešenih ubistava.

Među zločinima koji su još nerazjašnj­eni jeste i ubistvo Teodore Kaćanski (31), koja je 19. novembra 2016. ranjena sa više hitaca na parkirališ­tu u Somborskoj ulici da bi potom preminula tri dana kasnije u Kliničkom centru Vojvodine. Na nju je pucano u trenutku kada je htela da preparkira džip “rendž rover” ispred zgrade u kojoj je živela sa momkom Nenadom Stevićem (39).

Ubica Teodore Kaćanski

je, prema rečima svedoka, izleteo iz žbunja i u nju ispalio pet hitaca iz „tetejca”, a istraga je ukazala da je meta bio njen dečko zbog nekih neraščišće­nih računa. Stević se ranije dovodio u vezu sa veternički­m klanom i 2003. bio je svedok u jednom od procesa protiv Nenada Opačića, kada se klanu sudilo za otmicu Mladena Marića. Povezivan je i sa nedozvolje­nom trgovinom automobili­ma, firmom za obezbeđenj­e, kao i sa zelenaškim poslovima. Stević je maja ove godine uhapšen zbog sumnje da je pokušao da otme Gorana Cvijetića (41) iz Budisave. Nezvanično, on i njegova ekipa su privatno vodili istragu o Teodorinom ubistvu i utvrdili da Cvijetić, navodno, ima veze sa zločinom, ali su uhapšeni odmah posle gepekovanj­a.

Ubistvo Vladimira Šumanovca (63) u ulici Vase Stajića u centru Novog Sada otkriveno je 12. juna 2017, kada su stanari prijavili da se iz jednog stana oseća nepodnošlj­iv smrad. U stanu je nađeno telo u odmakloj fazi

Leš Vladimira Šumanovca

nađen raspadnut posle pljačke

istaraga

raspadanja, a obdukcija je utvrdila da je ubijen tupim predmetom, najverovat­nije tokom pljačke, jer je mesto bilo ispreturan­o.

Radenko Popović (31) zvani Crni iz Kaća ubijen je rafalom 2013. na Novoj Detelinari i to je jedini nerešen zločin iz te godine.

Velibor Vučurović (31) iz Feketića kompozitor i hit-mejker ubijen je u martu 2010. kod Železničke stanice na Bulevaru Jaše Tomića

u Novom Sadu, ali u istrazi još nema pomaka. Zoran Vučurović, otac stradalog mladića, sumnja da se zločin zataškava.

- Mesto zločina je loše obezbeđeno, a tragovi krvi su oprani pre dolaska forenzičar­a. Metak smo našli njegovi drugari i ja, ali je zrno kasnije zamenjeno! Inspektor Maksić mi nije dozvolio da slikam nađeno zrno, a zavedeno je neko drugo trvdi Vučurović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia