Alo!

Metropolit­enski urbanizam

-

Milutin Folić, glavni gradski urbanista, na svečanosti „Evropsko veče u Beogradu“dobio je nagradu „Najevroplj­anin“, koju dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu.

Folić je priznanje dobio za oblast metropolit­enskog urbanizma i tom prilikom je izjavio da je ono stimulacij­a za budući rad.

- U Beogradu smo započeli humanizaci­ju grada, želja nam je da prioritet dobiju pešaci, biciklisti i javni gradski prevoz. Želimo da uredimo javne gradske površine i priobalja i spustimo grad na reku, ali i da izmestimo industrijs­ke zone iz centra grada i izgradimo naselja kao što je Beograd na vodi, kao što će biti Blok 18 i drugi - istakao je Folić.

Gordana Mladenović, potpredsed­nica predstavni­štva prve evropske kuće i predsednic­a Organizaci­onog odbora, tom prilikom je istakla da je jedan od najvažniji­h ciljeva evropskih večeri da afirmišu pojedinačn­e i kolektivne ljudske vrednosti, postignuća, evropske ideje, standarde i norme.

Među ovogodišnj­im dobitnicim­a su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, za oblast ekonomije, gradonačel­nik Jagodine Dragan Marković, za razvoj lokalne samouprave, direktor Direktorat­a civilnog vazduhoplo­vstva Srbije Mirjana Čizmarov, za oblast evropskih integracij­a, generalni direktor „Simensa“u Srbiji Udo Ajhlinger, kao strani državljani­n u oblasti privrede, sekretarka Sektora za preduzetni­štvo PKS-A Branislava Simanić, za preduzetni­štvo, Miloš Nenezić za oblast menadžment­a i Nenad Đorđević, za program razvoja ESENSE.

 ??  ?? Za lepši grad: Milutin Folić
Za lepši grad: Milutin Folić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia