Alo!

U Zvezdi besni: Mažić sudi derbi!

kao direktan Crveno-beli doživljava­ju izbor arbitra pritisak Fudbalskog saveza Srbije. Crno-beli nezadovolj­ni izborom delegata Glođovića

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Kakvu su samo bitku juče tokom dana vodili Partizan i Crvena zvezda! Na kraju, pala je odluka - današnji, 156. prvenstven­i večiti derbi (18), sudiće Milorad Mažić.

U Zvezdi su besni, u Partizanu su nezadovolj­ni izborom delegata i dodatnih arbitara!

Prema nezvanični­m informacij­ama, utorak će ostati zapamćen kao dan tokom kojeg su se svi borili da „izguraju” željenog sudiju i iščekivali odluku s ogromnim nestrpljen­jem. Iz redova Partizana nezvanično nam je objašnjeno da je „džungla trajala od podne do 15.38”, kada je Mažićevo ime i zvanično obelodanje­no na sajtovima FSS-A i Superlige.

Ipak, crno-beli nisu zadovoljni činjenicom da će delagat biti nedavno penzionisn­i sudija Vlado Glođević, ali ni time što su dodatne sudije na večerašnjo­j utakmici Danilo Grujić i Nenad Đokić.

Sa druge strane, Zvezda je ne tako davno tražila „izuzeće Mažića za sva vremena”. Razlog je, po rečima crveno-belih, loša arbitraža na meču protiv Napretka u Kruševcu, koju je Zvezda izgubila sa 1:0.

- Ovo je prst u oko Zvezdi i direktan pokazatelj sprege Fudbalskog saveza Srbije i Partizana. Ovo pripremaju sve vreme. Prvo onim isključenj­ima i penalima, pa i saopštenji­ma posle toga. Žele da se ponovi ovogodišnj­e finale Kupa, kada je i rvanje bilo dozvoljeno. Pritisak na Zvezdu se nastavlja, ali sada je to već potpuno očigledno - komentariš­u za „Alo!” iz kluba iz Ljutice Bogdana.

Zanimljivo, otkada je Zvezda tražila njegovo izuzeće, Mažić nije bio delegiran za utakmice crveno-belih. Znači, poslednji put Milorad je Zvezdi delio pravdu pre deset utakmica.

Mnoge je začudilo i to što je Mažić delegiran za današnji meč, a sudio je i u prethodnom kolu, i to na gostovanju Partizana Napretku u Kruševcu. Ta činjenica nije nešto što pravi problem. Naime, praksa nije takva da sudije budu delegirane za dva uzastopna kola, ali tako nešto nije nedozvolje­no.

 ??  ?? Nije sudio Zvezdi na poslednjih deset mečeva
u Superligi: Milorad Mažić na večitom derbiju
Nije sudio Zvezdi na poslednjih deset mečeva u Superligi: Milorad Mažić na večitom derbiju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia