Alo!

Ne interesuju me PRIČE IZ HUMSKE

-

Težak izazov, a slatke muke. Da bi se izbegla gorka pilula. Nema trenera koji ne želi da se nađe u takvoj situaciji uoči večitog derbija, u kojoj je sada Vladan Milojević. Pred njim je malo prepreka u sastavljan­ju startnih 11.

Zvezdin vojskovođa tvrdi da se lider šampionata sprema za okršaj sa Partizanom (večeras, 18) kao za svaki drugi u prvenstvu. I ne obazire se, kaže, na izjave iz suparničko­g tabora.

- Da li mislite da na mene utiče sve što neko izjavi u medijima? Svako ima pravo da kaže šta želi, ovo je demokratsk­a zemlja - veli Milojević.

Za 156. prvenstven­i derbi trener crveno-belih ne može da računa samo na povređenog Nemanju Radonjića.

- Meni su svi naši igrači najbolji, ne mogu da ih razdvajam, kao što roditelj ne može da kaže koje dete voli najviše. Oni znaju da moram da donesem odluku ko će početi, a ko će sedeti na klupi. Često se dešava da oni koji nisu ni u protokolu zaslužuju da igraju, ali zbog taktičkih zamisli nisu se našli na terenu. To su slatke muke i drago mi je što su igrači napravili takvu situaciju – ne krije Milojević. Zvezda ima značajnu prednost (+9) u odnosu na Partizan, uoči spuštanja zavese na superligaš­ku jesen.

- Za večiti derbi se živi. To je više od igre, ali se spremamo kao i za svaku drugu utakmicu koja donosi tri boda. I nismo rasterećen­i zbog prednosti. Ko veruje da bodovna razlika može da utiče na nas da se opustimo, vara se. Igraćemo kao da prvenstvo počinje. Igrači znaju takav moj stav i da to isto tražim od njih.

Ukoliko bismo previše razmišljal­i i kalkulisal­i, ne bi bilo dobro.

Rivali se dovoljno dobro poznaju, pa, smatra Milojević, ne može da se servira taktičko iznenađenj­e. Ne očekuje ni spektakl. - Procentual­no, vrlo malo derbija je atraktivno i lepo za gledanje, uglavnom su tvrde i taktičke utakmice. Takav je slučaj i u inostranst­vu - poručuje Zvezdin trener. Ž. V.

 ??  ?? Izjave iz tabora rivala
ne utiču na mene, mislim samo na moj tim:
Vladan Milojević
Izjave iz tabora rivala ne utiču na mene, mislim samo na moj tim: Vladan Milojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia