Alo!

ŽELI DA ŽIVI SA MAJKOM

-

Slučaj porodičnog nasilja dogodio se u Zemljoradn­ičkoj ulici u Kumodražu, kada je Goran, kako se sumnja, provalio u iznajmljen­u kuću u kojoj su živele njegove supruga i ćerka. Nesrećnu ženu, koja je zadobila tri udarca ušicama čekića, spasla je ćerka (12), koja je i sama povređena. Devojčica je smogla snage da alarmira stanodavca, koji je stigao u trenutku kada je, navodno, Goran bio na supruzi i davio je. Nakon bekstva, Goran se krio na različitim mestima, ali je u sredu pozvao pripadnike vojne policije i predao se.

- Dete me je ujutru oko pet sati trglo iz sna. Devojčica je vikala: „Brzo, deda, tata ubi mamu“. Otrčao sam tamo i video Gorana kako leži na Mileni i davi je. Ona je, jadna, pokušavala da ga odgurne od sebe, ali nije mogla. Glava joj je bila krvava, a dete je sve vreme vrištalo - priča Radomir Milanović, vlasnik kuće u kojoj se napad dogodio. Prema njegovim rečima,

Goran Glišić je zaposlen kao civilno lice pri Vojsci kao kuvar u jednoj kasarni u Beogradu.

Prema nezvanični­m saznanjima, posao je obavljao savesno i krajnje profesiona­lno, dok je kod kuće bio imao napade ljubomore. Zbog nasilja u porodici, nesrećna žena je pokrenula brakorazvo­dnu parnicu, a ćerka je odlučila da živi

s majkom.

reagovao je i bacio se na Gorana, koji nije ispuštao Milenin vrat iz ruku.

- Povlačio sam ga sa nesrećne žene, ali on nije ispuštao njen vrat. Tek iz trećeg pokušaja uspeo sam da ga otrgnem sa nje i tada sam znao da moram da ga oteram jer bi u protivnom bilo svašta. Da je nastavljen obračun, neko bi nekoga ubio, ili ja njega ili on mene u dahu - priča Radomir.

On dodaje da je dok se rvao s Goranom doviknuo Mileni da zove policiju, što je ona uradila, nakon čega je Goran pobegao.

Malena devojčica koja je prisustvov­ala nemiloj sceni zadobila je posekotinu kada je pokušavala da spreči pomahnital­og oca da ubije njenu majku. Dete je sve vreme tokom napada bilo u blizini i vrišteći je pokušavalo da odbrani majku.

Radomir objašnjava da je Goran sve planski uradio, odnosno da je naslagao panjeve kako bi došao do prozora sobe u kojoj su majka i ćerka bezbrižno spavale.

- Goran ima problem s pićem. Kada popije, pretvara se u zver i ne može da se kontroliše, ali ne verejem da je u tom trenutku bio pijan jer mislim da pijan čovek ne može toliko da razmišlja. On je inače veoma ljubomoran i zbog toga je više puta nasrtao na ženu. Najmanje tri puta je intervenis­ala policija dok su stanovali kod mene, jer ju je on navodno tukao. U septembru sam ga najurio kako bih pomogao majci i ćerki. A on je pre nekog vremena ćerki poslao svoju fotografij­u. Na slici je bio obučen u uniformu, ali sa konopcem oko vrata. Devojčica se potresla zbog te slike, a njena majka je odmah reagovala i obavestila centar za socijalni rad. Koliko sam čuo, Goran je i ranije nasrtao na nesrećnu ženu i zbog toga su promenili mesto stanovanja - kaže Radomir.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia