Alo!

MEŠTANI PEĆINACA ZAZIRU OD MESTA TRAGEDIJE KUĆA STRAVE: Ubistvo i dva samoubistv­a

- Piše: N. GAVRILOV nemanaja.gavrilov@alo.rs

Nakon što je Mirsad Šiljković (49) bivšu nevenčanu suprugu Melitu Dmitrić (46) izbo nožem nasmrt, a potom se obesio, meštani Pećinaca su tu kuću prozvali „kućom smrti”. Kako saznajemo, u istoj kući se pre desetak godina obesio Zoran M. iz Pećinaca.

Mirsad Šiljković je bivšu nevenčanu suprugu Melitu usmrtio u petak oko 12 sati, kada je došla kod njega, a zatim se obesio o roletnu prozora na spratu kuće, gde je živela njegova majka. Kako smo saznali od meštana, u vreme zločina u prizemlju se nalazila Vesna Rakić, koja tu već duže vreme živi sa ćerkom. Pre njene porodice, u tim prostorija­ma živeo je i Zoran M. iz Pećinaca, koji je pre desetak godina izvršio samoubistv­o, takođe vešanjem.

- Kuća u kojoj se dogodio zločin zapravo je socijalna kuća. Sprat je dodeljen Mirsadovoj majci Miri, a u prizemlju živi Vesna Rakić sa ćerkom. Ona ima i muža, koji radi u Crnoj Gori, a sa ćerkicom je trenutno sama. Ta kuća kao da je ukleta, za svega desetak godina „tri mrtve glave” su se dogodile. U

prizemlju, gde sada živi Vesna Rakić, pre njene porodice živela je druga, koja je, nažalost, doživela veliku tragediju. Zoran M., koji je tu živeo sa suprugom Svetlanom, sinom i ćerkom, jednog dana je iz nepoznatog razloga otišao iza kuće i obesio se sa nadstrešni­ce. To je bilo strašno, niko ne zna ni dan-danas zašto je to učinio - ispričala je jedna od susetki u Pećincima.

Komšinica, koja je želela da ostane anonimna, kaže da ljudi nakon ubistva i samoubistv­a Dmitroviće­ve i Šiljkovića zaziru od te kuće i zovu je „kuća smrti”.

- Ne znam šta se to dešava, u toj kući se konstantno dešavaju strašne stvari. Plašim se i da pogledam u pravcu te kuće, a kamoli da priđem. Nisam poznavala ni Mirsada, ni Melitu, ali me je sve mnogo potreslo. On je nju bukvalno zaklao i ostavio u lokvi krvi, a zatim se obesio. Čula sam da se Melita baš borila kroz život, da je pre dvadesetak godina izbegla, mučila se da odgaji decu i, eto, naleti na psihopatu - dodala je komšinica.

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, u trenutku zločina u prizemlju se nalazila Vesna Rakić.

Podsetimo, Mirsad Šiljković odranije je poznat policiji zbog porodičnog nasilja i silovanja maloletnic­e iz Buđanovaca.

 ??  ??
 ??  ?? Ubijena: Melita Dmirić
Ubijena: Melita Dmirić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia