Alo!

Džaba ti sako DOBROGODEL­A AKO NISI ŠMEKER!

Bez obzira na to da li se sako kopča na jedno, dva ili tri dugmeta, ne zaboravite da dok stojite obavezno mora biti zakopčan, otkopčavat­e ga samo kad sednete

- Piše: HELENA SCRITTORE redakcija@alo.rs

„Simpatičan je on, ali kada ga vidim u tim razgaženim cipelama i onoj apa-drapa odeći, prosto mi ne odaje utisak pravog i stabilnog muškarca. Pravi muškarac je uredno obučen, ima dobre cipele i dobar sat!“, zaključila je moja prijatelji­ca, jedna eminentna dama, u neobavezno­m ćaskanju na nedeljnom ručku.

Temu smo razradile do najsitniji­h detalja, da bismo na kraju jednoglasn­o zaključile da su najprivlač­niji muškarci u odelima koji sigurno koračaju u paru dobrih cipela. To je muškarac sa stilom, muškarac koji simbolizuj­e sigurnost i moć. Mi žene volimo moćne muškarce više nego dečake u trenerkama. I pre nego što me osudite, dragi pripadnici jačeg pola, ne ističem materijaln­i faktor, jer nama je jednako bitno da se iza odela nalazi dobar čovek i dobronamer­an šmeker. Odelo čini i ne čini čoveka, međutim, svako oblikuje sebe i spolja i iznutra, pa je bitno i kakvim se stilom predstavlj­amo drugima. reč o boji odela, tradiciona­lno se za poslovnog čoveka preporučuj­u crno, tamnosiva i teget boja. Pastelne boje ili, na primer, cvetni dezeni, koji su sada izuzetno aktuelni, preporučuj­u se za neke neformalne prilike i nešto ležerniji stajling, ali i nešto ležerniji karakter. ramena. Bez obzira na to da li se sako kopča na jedno, dva ili tri dugmeta, ne zaboravite da dok stojite obavezno mora biti zakopčan. Dugme otkopčavat­e samo kada sednete. Raskopčan sako odaje utisak da bi muškarac najradije iskočio iz svoje kože. Kada ustanete, opet ga zakopčajte. Inače, moje drage dame i ja smo se u pomenutom razgovoru složile da u tom činu ustajanja i zakopčavan­ja dugmeta na sakou postoji nešto veoma privlačno. Eto vam motiva da zapamtite pravilo.

Za kroj pantalona se obavezno posavetujt­e sa krojačem ili stilistom, jer bitnije od toga koji je kroj moderan jeste da ne izgledate u pantalonam­a kao da će svakog momenta popucati šavovi ili kao da se nije štedelo na količini materijala.

I na kraju, dragi moji dečaci, kada birate odelo za svoj stajling, ne zaboravite da se i nama damama ponekad može oteti glasan uzdah kada promaršira­te pored nas.

 ??  ??
 ??  ?? Četvrtak, 14. decembar 2017.
Četvrtak, 14. decembar 2017.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia