Alo!

SUDI SE NAKARADNO

-

- Sudije su najgori deo srpskog fudbala, a izgleda da se oni ponose time. Oni kao da žele da iz utakmice u utakmicu potvrde taj stav o njima. Sude nakaradno. Neću da kažem da li su potkupljen­i ili ne, ali Partizan u tome ne učestvuje. Ukupno poznajem trojicu sudija, a razmenio sam sa svim tim sudijama šest-sedam rečenica kaže Vučelić. što se igrači na takvim terenima lakše povređuju, a to sve košta klubove. Nemoguće je da se igrač ne povredi na takvim terenima. Svako ko prođe bez povrede već je na dobitku - kaže Vučelić.

On ističe da neko mora da odgovara za to što se dozvoljava da se igra na takvim terenima, jer za klubove to može da ima velike materijaln­e posledice - povrede igrača, njihovo lečenje...

- Naravno da je moguće igrati u ovo (zimsko) vreme, ali za to bi trebalo da imamo spremne terene, koji imaju drenažu, grejače... Prvo, tereni moraju biti prihvatlji­vi, i da se to utvrdi na početku prvenstva, a to nikog ne zanima. To na čemu se igra fudbal u Srbiji, to su livade i njive. Nemaju drenaže, nemaju grejače, a važno je da imaju reflektore. A baš to su velika ulaganja koja su nepotrebna. Zato ćemo o tome tražiti razgovore o terenima, načinu takmičenja - rekao je Vučelić.

Prvi čovek crno-belih se dotakao i odnosa sa večitim rivalom.

- Mi iz Partizana nijedan Zvezdin uspeh nismo propustili da čestitamo.

Uvek smo, i zvanično klub, i ja lično, čestitali Zvezdi na rezultatim­a. Oni nama nisu. Ja zbog toga ne žalim. Svako ima svoj način rada i stil. Mi smatramo da je civilizova­na, sportska obaveza da se čestita, jer želimo da srpskom fudbalu bude dobro. Mi to ne radimo konvencion­alno, već od srca, i čestitaćem­o uvek.

A to što nama ne čestitaju, što ne čestitaju meni, to mi ne nedostaje. To govori o različitim shvatanjim­a morala i viteške igre.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia