Alo!

Savić i Stojke, e to je Srbija!

-

T eško da će se neko sećati šta šu fudbaleri Partizana i Crvene zvezde pokazali na terenu tokom 156. večitog derbija. Na tome moramo da se „zahvalimo” maloumnici­ma koji su od stadiona Partizana napravili ratnu zonu, a od sportskih novinara ratne izveštače.

O no čega ćemo se sećati jeste način na koji su sportski akteri utakmice svih utakmica u Srbiji govorili posle meča. A to je nešto potpuno novo u ovoj napaćenoj zemlji. Aleksandar Pešić je nahvalio Vladimira Stojkovića i poručio svima da je najbolji golman u zemlji. Milan Borjan je pokazao da je veliki čovek poželevši Stojketu da i na Svetskom prvenstvu bude najbolji. Vujadin Savić nijednom reči nije želeo da ospori situaciju prilikom dosuđenog jedanaeste­rca za Partizan. Zvezdan Terzić se zahvalio svima u Partizanu na gostoprims­tvu.

S a druge strane, Miroslav Đukić je objasnio svima da je fudbal divna stvar, koju kriminalci, polukrimin­alci i raznorazni primerci polusveta ne mogu i ne smeju da pokvare. U nekoliko reči objasnio je suštinu. Fudbal je „samo” sport. Ništa više. I tako mora da ostane. A o potezu Vladimira Stojkovića, koji je stao uz rivale i branio ih od napada navijača njegovog kluba, ne treba ni trošiti reči. A ne zaboravite šta je sve taj isti Stojke pretrpeo.

D akle, možda večiti nisu prikazali evropski fudbal, ali su demonstrir­ali evropske manire. Gospodske. Zašto da ne kažemo - prave srpske. Nismo mi onakvi kakvima su neki hteli da nas naprave režijom haosa na stadionu Partizana. Nikako.

S rbiju predstavja­ju baš sve one reči naših fudbalera. U sredu uveče oni su pokazali viteško ponašanje.

 ?? Dejan Boškov novinar ??
Dejan Boškov novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia