Alo!

SPS traži izbore!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Socijalist­i traže vanredne parlamenta­rne izbore! Taj stav juče je najpre izneo lider SPS-A Ivica Dačić, a pridružili su mu se i potpredsed­nici partije - Branko Ružić i Novica Tončev.

Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamenta­rne izbore.

- Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji - rekao je on na TV „Pink“i slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra Ligu šampiona, ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači - Vučić i Dačić.

- Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujem­o. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a veći trpi dok mu ne dosadi i dok ga ne „odalami”. Hoćete parlamenta­rne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni - poručio je on. Komentariš­ući vraćanje Đilasa u politiku i to što će se kandidovat­i za gradonačel­nika, Dačić je rekao da Đilasa treba pitati gde je bio do sada.

- Đilas je isključio Vuka Jeremića iz DS-A, koga će oni da ubede da će to da funkcioniš­e. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS-A, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije - naglasio je on i dodao da Đilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

- Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike - naglasio

je on i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamenta­rni izbori, već da putem gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji.

- Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju da gradske izbore pretvore u finale Lige šampiona, ne bih bežao ni od tog političkog obračuna - zaključio je lider SPS-A.

Dačiću je ekspresno stigla i podrška iz redova SPSA, i to od Branka Ružića i Novice Tončeva, potpredsed­nika SPSA.

- Sve što kaže predsednik Dačić stoji, a ja stojim iza toga - poručio je Ružić za „Alo!”.

U sličnom tonu je izjavu lidera SPSA za „Alo!” prokomenta­risao i potpredsed­nik SPS-A Novica Tončev.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia