Alo!

Iz šale sam rekao da ću je zaklati

-

Muškarac N. N. iz okoline Kladova osuđen je pravnosnaž­nom presudom na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca zbog krivičnog dela nasilja u porodici, koje je vršio nad svojom suprugom, sa kojom ima troje odrasle dece, koja žive u drugoj kući. Njega je prijavio sin jer više nije mogao da posmatra kako mu otac zlostavlja majku.

- Na saslušanji­ma je utvrđeno da je žena maltretira­na 15 godina. Nju je muž tukao, vikao na nju da će je ubiti, psovao, izbacivao iz kuće, nazivao je pogrdnim imenima, pretio kako će je zaklati, vukao za kosu... Međutim, to je radio isključivo kada je bio pijan, što je u proseku bilo jednom nedeljno. Ali njegovo pijanstvo je postalo učestalo, a sa njim i maltretira­nje supruge. Sin ga je prijavio kada je sve prevršilo meru – saznajemo nezvanično. Tog dana otac je došao kući

pijan, psovao svoju suprgu, vukao je za kosu, govorio da će je zaklati, udario pesnicom u rame, izbacio iz kuće. Nesrećna žena je pobegla kod svoje dece, sve im je ispričala i kod njih prenoćila. Tada je sin prijavio nasilje, a ocu je uzeta krv na analizu. Pokazalo se da ima tri promila alkohola u krvi! Supruga je na sudu kazala da se plaši za svoj život, da je njen muž dobar čovek, ali da se, kada se napije, potpuno promeni.

Osuđeni muž je pred sudom dao iskaz da nije tukao suprugu, da je nije vukao za kosu:

- Jesam je vređao, možda i psovao, rekao sam joj i da ću je zaklati, ali je sve to bilo u šali - izjavio je N. N. pred sudom.

Sud nije prihvatio njegovu odbranu. Godinama maltretira­na supruga nije želela da se priključi krivičnom gonjenju „da bi dala svom mužu još jednu šansku da se popravi”. S. Z. B. žena ubili supružnici

deteta ubijena

nasilnika udaljeno od žrtvi prijava za nasilje

u porodici

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia