Alo!

Putin: REDOVNO GODIŠNJE OBRAĆANJE NAJMOĆNIJE­G ČOVEKA KREMLJA Nemam pravog rivala!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Kad Vladimir Putin priča, ceo svet sluša. Za redovnu godišnju pres konferenci­ju ruskog predsednik­a juče je bilo akreditova­no čak 1.640 novinara, a trajala je gotovo četiri sata.

Putin je govorio o predstojeć­im predsednič­kim izborima, na kojima će nastupiti kao samostalan kandidat, o Trampu,

Ukrajini, Siriji...

- Očekujem podršku partija i javnih organizaci­ja, bez obzira na to što ću ići na izbore kao samostalni kandidat. Za sada nisam odredio rukovodioc­a svoje predizborn­e kampanje. Kada govorimo o opoziciji, važno je i nešto predložiti, a ne samo vikati na trgovima.

Na postavljen­o pitanje o opoziciji, koja često organizuje proteste protiv vlasti, Putin je rekao da ruski narod ima pravo da izrazi svoje nezadovolj­stvo, ali da trenutna opozicija nema pravi program. Konstatova­o je da opozicija nema „snažnog kandidata” koji bi mu se suprotstav­io i da trenutna vlast nema konkurenta.

Ruski predsednik je izjavio da treba rešavati problem izbeglica iz Sirije, što Damask ne može sam. On je naveo da učesnici procesa rešavanja krize u Siriji ne treba da koriste teroristič­ke grupe za postizanje svojih političkih ciljeva.

- Što se tiče osiguranja bezbednost­i (posete Siriji), vršili su je naši vojnici i na zemlji jer stručnjaci znaju da su najopasnij­i momenti takvih događaja - sletanje i poletanje aviona koji može biti cilj - rekao je Putin. o Alekseju Navaljnom.

- Želite li da po Rusiji trčkaraju Sakašvilij­i? Nećemo dozvoliti da se ponovi ukrajinski scenario u Rusiji - odgovorio je Putin.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia