Alo!

I SALMA HAJEK IZNELA OPTUŽBE NA RAČUN PRODUCENTA VAJNŠTAJN ME JE ZLOSTAVLJA­O!

Glumica tvrdi da je odbila seks sa holivudski­m moćnikom, ali je pristala da snimi erotske scene u filmu „Frida” jer je on to poželeo

- Piše: OLIVERA KONATAR olivera.konatar@alo.rs

Salma Hajek (51) poslednja je u nizu glumica koje su posrnulog filmskog mogula Harvija Vajnštajna (65) optužile za seksualno zlostavlja­nje.

U kolumni koju je napisala za „Njujork tajms” osvrnula se na više mučnih situacija u kojima se našla dok su 2002. zajedno radili na filmu „Frida”.

- Odbila sam da se zajedno tuširamo. Rekla sam mu „ne” kada je predložio da me gleda dok se tuširam. Rekla sam „ne” kada je hteo da me masira. Nisam dozvolila da me masira njegov potpuno goli prijatelj. Nisam mu dozvolila da mi pruži oralni seks. Rekla sam „ne” kada je predložio da budem gola s drugom ženom napisala je holivudska zvezda i dodala da je pretio da će je ubiti nakon što je odbila jedan od njegovih predloga, javlja agencija AP.

Salma je navela i da je bila srećna kada je potpisala ugovor sa Vajnštajno­m, ali i nesrećna kada je pokušala da ga raskine zbog uznemirava­nja i nemogućih zahteva.

- Pokušavala sam da to rešim preko advokata, ali ne tužbom za seksualno zlostavlja­nje, već argumentom da nema „dobre vere“u saradnji - otkrila je i napisala da joj je zloglasni producent dao listu „nemogućih zadataka s kratkim rokovima” kako bi se „oprao” od krivice u pravnom smislu. Kada je snimanje počelo, zlostavlja­nje je prestalo, ali su se ostali zahtevi samo gomilali.

- Rekao je da smem da završim film samo ako snimim scenu seksa s drugom ženom u kojoj bih bila potpuno gola.

Pristala sam, ali se nisam osećala dobro. Tresla sam se... Ne zbog scene s drugom ženom, nego zato što sam to morala da uradim za Harvija Vajnštajna - dodala je.

Objasnila je i zašto joj je trebalo toliko dugo da o svemu progovori.

- Skrivala sam se od odgovornos­ti jer sam smatrala da je već previše ljudi upleteno u priču. U stvari, nisam želela da moji najbliži saznaju za to - zaključila je Salma.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia