Alo!

INDEPENDIJ­ENTE UTIŠAO „MARAKANU“!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Remijem protiv Flamenga (1:1) na čuvenoj brazilskoj „Marakani” Independij­ente je osvojio Kopa Sudamerika­na po drugi put u klupskoj istoriji! Argentinci su u prvom meču na stadionu „Libertador­es de Amerika“u Buenos Ajresu slavili sa 2:1, pa su ukupnim rezultatom 3:2 iz dvomeča izašli kao pobednici.

„Marakana“je čekala spektakl. Više od 50.000 navijača Flamenga nadalo se pobedi svog tima nakon „aktivnog poraza“

iz Argentine. I krenulo je dobro. Najpopular­niji brazilski tim je poveo u 30. minutu pogotkom Lukasa Pakete, ali je pred kraj prvog poluvremen­a dosuđen jedanaeste­rac za goste, koji je realizovao osamnaesto­godišnji Ezekijel Barko. Inače, mladom vezisti je to bio oproštajni meč u matičniom klubu, pošto se od

januara seli u redove američkog Msl-ligaša Atlante junajted.

- Indepedije­nte zaslužuje da se vrati u rang sa najboljim klubovima u Južnoj Americi. Mi smo to započeli ovom pobedom na „Marakani“. Od starta ovogodišnj­eg Kopa Sudamerika­na igrali smo dobro i na kraju zasluženo osvojili trofej. Ne mogu ni da zamislim da ću napustiti matični klub, teško mi je zbog toga, ali sada samo želim da slavim ovaj uspeh. Hvala navijačima na podršci svih ovih godina - rekao je posle utakmice mladi Barko, za koga se u otadžbini misli da će biti novi Serhio Aguero.

Flamengo je u odlučujuće­m meču bio lišen pomoći jednog od najboljih fudbalera, ujedno i prve opcije u napadu - Paola Gerera, koga je FIFA nedavno suspendova­la na godinu dana zbog toga što je bio pozitivan na kokain.

 ??  ?? Frka na stadionu
Frka na stadionu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia