Alo!

Branio gol i GOLMAN PARTIZANA ISTINSKI HEROJ 156. DERBIJA igrače Zvezde!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Oba ovosezonsk­a večita derbija između Partizana i Crvene zvezde obeležio je fenomenaln­im odbranama golman aktuelnog šampiona Vladimir Stojković. U avgustu je na „Marakani“uspešno sačuvao gol, a u sredu u Humskoj je dva puta skinuo zicer Aleksandru Pešiću. Dobro, to mu je posao. Ali ono o čemu će se pričati je činjenica da je branio igrače Crvene zvezde kada su prema njima počeli da lete upaljači, flaše i drugi tvrdi predmeti.

Naime, prilikom izlaska igrača crveno-belih, pristalice domaćeg tima su ih zasule raznim predmetima. Stojke je stao između njih i zaštitio ih telom. Potez za respekt.

- „Grobari“su uvek poštovali pravilo da ne napadaju protivničk­e igrače. OK, kada adrenalin proradi, dogodi se da ka terenu polete neki predmeti. Da tako kažem, mi igrači smo tu da se bijemo s protivničk­im fudbalerim­a, a navijači sa navijačima - kroz smeh kaže Stojković.

Toliko o vanfudbals­kim odbranama, a onima za koje je plaćen,

najbolji srpski golman

kaže:

- Imao sam utisak da igrači Zvezde mogu da imaju i dva penala i da mi ne bi dali gol. Eto, na kraju su uspeli u tome. Nisam ni video loptu posle šuta Boaćija. Prošla je kroz šumu nogu i završila u mreži. Nisu važne moje odbrane, ja sam samo šraf u ekipi i trudim se da

doprinesem koliko mogu. Nekad uspem u tome, a nekad su glavni moji saigrači u polju.

Učestvovao je Stojković aktivno i kod gola crno-belih, budući da je iz svog šesnaester­ca dotrčao do Sejdube Sume da ga podrži pre izvođenja prvog penala za klub iz Humske u derbijima još od marta 1995.

- Morao sam to da uradim. Rekao sam mu da će ga dva miliona ljudi voleti ako postigne taj pogodak i da je to veoma važno. Morao sam to da uradim, a on je uradio sve ostalo i na kraju je pogodio kaže Stojković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia