Alo!

Žapcu ni u krevetu s Gocom ne držim sveću

-

Nebojša Tubić Žabac (57), bivši dečko pevačice Goce Božinovske, osumnjičen da je sa trojicom saučesnika nasmrt pretukao građevinsk­og preduzimač­a Spasoja Milićevića Spaleta (63), bio je smiren prilikom slučajnog susreta sa svedocima na dan kobnog premlaćiva­nja, zbog kojeg je trenutno iza rešetaka.

Kako „Alo!” saznaje, svedoci koji su ga videli nedugo posle događaja za koji je osumnjičen izjavili su u istrazi da nije bio uzrujan, već staložen i smiren, ali da ne znaju ništa o batinanju nesrećnog preduzimač­a. Oni nisu mogli precizno da se izjasne o vremenu kada su sreli Žapca, tvrdeći „da nisu gledali na sat”.

- Žao mi je pretučenog čoveka. Prilikom susreta sa Žapcem nisam znao da je čovek ubijen batinama, niti sam mogao da znam da ću biti predložen kao svedok i da treba da gledam na sat kada sam ga tačno sreo! Znam da je bio smiren i staložen, ali nismo mnogo pričali. Tačno je da se dugo znamo, ali nismo mi toliko bliski da bi on sa mnom ćaskao. Uostalom, da smo toliko dobri prijatelji, i mene bi vodio u Tajland zajedno sa Gocom Božinovsko­m. Niti mu u krevetu držim sveću, niti znam da li je ikoga tukao! - revoltiran­o je rekao svedok, ali je deo njegove izjave o aktivnosti­ma u krevetu protumačen kao nepriklada­n i nije unet u zapisnik!

Kao saznajemo, Žabac će biti podvrgnut psihijatri­jskom posmatranj­u jer tvrdi da nije sposoban nikoga da prebije, a kamoli da usmrti čoveka, kao i zbog i pravdanja da nema pola glave i da jedva obavlja i fiziološke potrebe!

On je na početku istrage nudio porodičnu kuću u Čortanovci­ma vrednu 200.000 evra kao kauciju za puštanje iz pritvora! Naveo je da je bolestan i da nije sposoban da organizuje tuče, a kamoli da usmrti čoveka. Tvrdio je da su mu dve trećine lobanje od plastike i da u pritvoru nema neophodnu lekarsku negu. Posle hapšenja je tvrdio da nije u stanju „da premota film” niti da se seti da li je uopšte učestvovao u prebijanju investitor­a, jer je pre pet godina posle teškog ranjavanja u glavu maltene bio mrtav.

- Ponavljao je priču da je bio napadnut u maju 2012. u novosadsko­m kafiću „Aleksandar”, da je napadač ispalio u njega ceo rafal, kao i da je pomoć čekao sa rupom u glavi! Pokazivao je šavove na glavi i govorio da nema lobanju, već poklopac od plastike - otkriva naš izvor.

Žabac se sumnjiči da je sa još trojicom muškaraca sačekao Spaleta ispred kancelarij­e na Bulevaru despota Stefana u Novom Sadu i da su ga udarali palicama u trenutku kada je pokušao da uđe u automobil. Kada je pao na zemlju, nastavili su da ga šutiraju po glavi i celom telu.

Prijatelji nesrećnog tvrde da je Spale prvi pomogao Žapcu kada je bio ranjen.

- Bio sam jednom kod

Spaleta u kancelarij­i kada je došao Žabac i počeo da mu preti. Spale mu je rekao: „Kako te nije sramota?

Prvi sam priskočio u pomoć tebi i tvojoj porodici kada si bio

čoveka ranjen.“Međutim, Žabac je hteo da ga izbaci iz firme i dokopa se atraktivno­g građevinsk­og zemljišta. Tvrdio je da ima ugovor o zakupu prostorija u kojima je Spale proteklih 20 godina imao firmu! Međutim, Spale je imao svoj ugovor i nije hteo da popusti. Zbog spora u vezi sa poslovnim prostorom međusobno su se tužakali i podnosili prijave policiji. Spale ga je prijavljiv­ao zbog obijanja magacina, dok je Žabac njega teretio za uzurpiranj­e poslovnog prostora - tvrdi Spaletov prijatelj koji je insistirao na anonimnost­i.

S. Dž. Stojanović

 ??  ?? Ničega se ne seća: Nebojša Tubić
Ničega se ne seća: Nebojša Tubić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia