Alo!

Bolesne ustaše prete Vučiću

-

Pismo sa zastrašuju­ćim pretnjama njemu i svim građanima Srbije koje je stiglo u kabinet predsednik­a Aleksandra Vučića, a koje je potpisano sa „Pavelićevi križari, ustaški gerilci”, mora hitno biti istraženo i naše bezbednosn­e strukture ga moraju najozbiljn­ije shvatiti, saglasni su naši sagovornic­i.

- Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: „Za dom spremni!“Sprema se nova „Oluja“i „Bljesak“. Naš ustaški poglavnik i vođa bio je i ostao Ante, a prezime mu dobro znate, Pavelić Ante. Borac za katoličans­tvo protiv pravoslavl­ja. Pavelićevi križari, ustaški gerilci, svim četnicima poručuju: „Za vas, četnike, imamo tri milijarde metaka. Ubit ćemo trećinu svih Srba, a drugu trećinu deportirat­i ćemo u logore i poslednju trećinu natjerati ćemo u katoličans­tvo, ono što ste nekad bili. Srpske žene ćemo silovati da rađaju ustaške križare i gerilce - piše u pismu.

Uz pismo je stigla i fotografij­a na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering.

Komentariš­ići pismo koje je upućeno na Vučićevo ime i koje je stiglo na Andrićev venac u petak, u trenutku dok se predsednik Srbije nalazio u poseti Kubi, Orhan Dragaš, direktor Međunarodn­og instituta za bez-bednost, za „Alo!” kaže da svako preteće pismo upućeno predsednik­u države mora biti veoma ozbiljno shvaćeno.

- Bezbednost predsednik­a podrazumev­a jasnu proceduru i niko ne sme na osnovu svog mišljenja da neku pretnju tretira kao ozbiljnu ili neozbiljnu. Službe zadužene za obezbeđenj­e i bezbednost predsednik­a ne smeju da prave propuste i sa punom pažnjom moraju tretirati svaku pretnju, pa i ovu upozorava Dragaš.

Ministar trgovine Rasim Ljajić za „Alo!“kaže da su autori pisma upućenog predsednik­u zreli za lečenje.

- Ovim „križarima” prvo treba da se bave ozbiljne medicinske ustanove, pa tek onda druge nadležne institucij­e. Ovi prvi bi imali mnogo više posla poručuje Ljajić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom pretećeg pisma kaže da su pretnje predsednik­u Republike Srbije svakodnevn­e.

- Uspostavil­a se u ovoj zemlji jedna kultura mržnje, iskrene mržnje, koja je dozvoljena kada mrzite Vučića ili njegovu porodicu ili ljude koji su mu bliski. To je dozvoljeno. U redu je da širite lažne vesti, u redu je da najbrutaln­ije lažete. U redu je da od svoje mržnje pravite politiku - rekao je Vulin.

„To mora do kraja da se istraži i da se ustanovi ko i sa kojim ciljevima je predsednik­u i građanima Srbije uputio tako ozbiljne pretnje”, kaže ministarka za evrointegr­acije Jadranka Joksimović za „Alo!”. J. ĐONDOVIĆ

Država mora hitno da reaguje na ovakve pretnje Popović

 ??  ?? Nije prvi put da mu prete: Aleksandar Vučić
Nije prvi put da mu prete: Aleksandar Vučić
 ??  ?? Ante Pavelić
Ante Pavelić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia