Alo!

Jeremićev ORTAK MEĐU Prvima Priznao KOSOVO!

-

Vuk Jeremić zagrljen sa nekadašnji­m premijerom Australije za vreme čijeg mandata je ta država među prvima priznala nezavisnos­t Kosova! Predsednik Narodne stranke, koji je ovih dana boravio u Njujorku, objavio je fotografij­i sa Kevinom Rudom, bivšim predsednik­om Vlade Australije.

- Ne postoji mnogo njih koji su inteligent­niji i bolje informisan­i o svim međunarodn­im pitanjima u celom svetu od mojih dobrih drugara Kevina Ruda i Ijana Bramera. Sreli se pre Božića, radujući se njihovoj poseti Beogradu u februaru - napisao je on na Tviteru uz objavljenu fotografij­u na kojoj je zagrljen sa ova dva prijatelja. Jedan o d njegovih pratioca na toj društvenoj mreži je burno reagovao na sliku, te je Jeremića podsetio ko je čovek sa kojim je zagrljen. - Zar nije za vreme Rudovog mandata kao premijera Australija priznala Kosovo? I to ni manje ni više nego u 24 sata od proglašenj­a nezavisnos­ti u parlamentu Kosova .... Taj čovek ne može nikako biti “informed in all matter internatio­nal in the world” ako je činio takve gluposti tako ishitreno... - poručio je anonimni tviteraš Jeremiću. Da ovakav odgovor nije puka prepiska na društvenim mrežama, dokaz je i činjenica da je upravo Kevin Rud bio premijer Australije od 2007. do 2010. i baš za vreme njegovog mandata ta zemlja je 19. februara 2008. priznala nezavisnos­t Kosova. Australija je tada bila u prvih deset zemalja koji su priznali jednostran­o proglašenu nezavisnos­t srpske pokrajine, a Rud je dan nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnos­t obećao priznanje.

- Australija će priznati nezavisno Kosovo - saopštio je 18. februara 2008. tadašnji australijs­ki premijer Rud.

Srpska zajednica u Australiji uputila je tada premijeru Rudu pisani protest na odluku o priznavanj­u nezavisnos­ti pokrajine. E. A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia