Alo!

“NEMA VELIKE RAZLIKE SA EVROPOM”

-

Prvi među jednakima, nažalost jedan od povređenih

“orlova” u vreme Evrobasket­a, kapiten košarkaške reprezenta­cije Miloš Teodosić veruje da bi medalja za Srbe u carskom gradu bila od zlata, a ne bi samo tako izgledala, da je selektor Aleksandar

Đorđević imao na okupu i sedmoricu veličanstv­enih.

Žal za propušteni­m kontinenta­lnim šampionato­m i titulom koja je odletela pod Triglav drži Tea i tamo daleko. I to tačno tri meseca od finala sa Slovencima (85:93).

- Veoma mi je žao što nisam bio s ekipom na tom prvenstvu, jer i dalje mislim da bismo imali ogromne šanse. Ne mogu da kažem da bismo se prošetali, ali bismo sigurno uzmeli zlato da smo otišli kompletni - rekao je Teodosić našem kolegi Braci Đorđeviću za „Glas Amerike“.

Bez kapitena, takođe povređenih Nemanje Bjelice, Miroslava Raduljice, Marka Simonovića, Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića, kao i bez Nikole Jokića koji je otkazao zbog pripreme za klupsku sezonu, Srbija je daleko dogurala na EP-U. Najdalje što je mogla tako desetkovan­a - do finala.

- Drago mi je da su momci osvojili medalju. Možda ih je u tom oslabljeno­m sastavu mnogo njih potcenilo i otpisalo, ali oni su se sjajno borili i ostvarili sjajan uspeh. Sve čestitke - poručuje Teo iz SAD-A.

Teo je propustio 22 meča u NBA ligi zbog povrede stopala

Teodosić je letos otišao u NBA sa 30 godina, kao najbolji evropski plejmejker.

- U Americi se igra malo brže i za nijansu fizički jače. Mislim da generalno nije trebalo ni toliko mnogo vremena da se priviknemo na način igre. Pričao sam i s Bogdanom (Bogdanović­em), kome je ovo takođe prva sezona i koji je prolazio kroz istu fazu kao i ja, (zaključili smo) da nije nešto preterano velika razlika između evropske i košarke ovde - rekao je Teo za “Glas Amerike”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia