Alo!

VLADIMIR STOJKOVIĆ NE NAMERAVA DA NAPUŠTA GOL „ORLOVA” Ne dam još JEDINICU SRBIJE!

U „Na osnovu čega bih ja ustupio mesto reprezenta­ciji nekom mlađem golmanu a posle SP? Dok si najbolji, treba da igraš, budem bio ja, braniću i posle Rusije” ako to

- Piše: M. SIMIĆ milenko.simic@alo.rs

Vladimir Stojković (34), golman Partizana i reprezenta­cije Srbije, imao je blistavu 2017. godinu, najzaslužn­iji je što su crno--beli prvo izborili plasman u Ligu Evrope, potom i evropsko proleće, a bez dileme bio je prvi među jednakima kada je reč o zaslugama za plasman državnog tima na Mondijal u Rusiji.

Iz tog razloga praktično je izvesno da će dobiti „Zlatnu loptu“FSS-A za najboljeg fudbalera 2017. kao prvi golman laureat otkad je ustanovlje­no ovo priznanje.

- Bila je ovo godina za pamćenje. Jedino ostaje žal za kiksevima u prvenstvu, jer smo izgubili bodove u ligi koja nam donosi Evropu. Sigurno da su plasman u eliminacio­nu fazu Lige Evrope i odlazak na Muondijal dve stvari po kojoj ću pamtiti ovu godinu. Nije moglo bolje - rekao je Stojković Tanjugu.

On je najavio promene u 2018, ali nije želeo ništa preciznije da priča na temu potencijal­nog transfera u drugi klub, samo je istakao da mu je minutaža u predstojeć­em periodu najvažnija.

Uprkos tome što ima 34 godine, Stojković tvrdi da ono najbolje tek dolazi i ističe koje kolege najviše ceni.

- Tek ulazim u najbolje golmanske godine. Što si stariji, više dobijaš na kvalitetu. Van der Sar je, recimo, najbolje stvari u karijeri počeo da radi u 36. godini - prešao je u Mančester junajted, a osvojio Ligu šampiona sa 38. Sviđaju mi se Bufon i Handanović, dobar je isto i Ščesni, pa i Ter Štegen.

Na pitanje da li razmišlja da posle Mondijala u Rusiji prepusti mesto na golu reprezenta­cije nekom od mlađih kolega (Rajković, Svilar, Dmitrović) Stojković je uzvratio kontrapita­njem.

- Na osnovu čega bih ja ustupio mesto u reprezenta­ciji nekom mlađem golmanu posle Svetskog prvenstva? Dok si najbolji, treba da igraš, a ako to budem bio ja, braniću i posle Rusije. Ali, dobro, evo obećavam da ću se povući iz reprezenta­cije ako osvojimo Mondijal - s osmehom je rekao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia