Alo!

Turski plesači digli Beograd na noge!

-

Svetska atrakcija, plesna grupa „Fire of Anatolia“, oduševila je u sredu Beograđane u Centru „Sava“. Kostimi vatrenih boja, sinhronizo­vanost pokreta, vizuelni efekti i dinamični muzički ritmovi podigli su posetioce sa stolica da u aplaudiraj­u u ritmu.

Plesna grupa nastupila je sa 50 plesača i Beograđani­ma predstavil­a kombinacij­u turske kulture i istorijsko­g narodnog plesa iz različitih područja Turske. Ni moderni ples, akrobatski elementi, čak ni dirljivi balet, nisu izostali. Publika je iskazala posebno oduševljen­je pri izvođenju trbušnog plesa uz klasično turski melos.

„Fire of Anatolia“potiče iz mitologije i kulturne istorije Anadolije, koja je postojala hiljadama godina, jedinstven­i je projekat koji se sastoji od 3.000 plesnih figura iz skoro svakog regiona Anadolije uz pratnju hiljadama godina stare muzike tog naroda.

S obzirom na to da ova grupa ima dva Ginisova rekorda, nije ni čudo što je uspostavil­a fantastičn­u interakcij­u sa publikom. Legendarnu tursku plesnu grupu „Fire of Anatolia”, sa čuvenim umetničkim direktorom Mustafom Erdoganom na čelu, čini 120 plesača, zbog čega neretko nastupaju na više lokacija u isto vreme.

Osim plesa, plesna grupa se iskazala i u mačevanju, u kojem je uz snagu pokreta dočarala borbu dobra protiv zla. Kostimi u crvenoj, zlatnoj, crnoj i beloj boji doprineli su sveopštom utisku. Na sceni iza plesne grupe, na velikom platnu, smenjivale su se slike vatre, božanstava, simbola Turske... Na samom kraju nastupa, na platnu su prikazane zastave Turske i Srbije. I. M.

 ??  ?? Egzotika opčinila Beograđane
Egzotika opčinila Beograđane
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia