Alo!

Profesor Beli lekcije deli!

Krilo Minesote u porazu od Bostona postigao 30 poena, uz šest trojki i 12 skokova

- Piše: M. JANKOVIĆ redakcija@alo.rs

Ne, Nemanja Bjelica nije zaboravio da igra košarku! Naprotiv. Njegova Minesota je poražena od Bostona (117:109), a reprezenta­tivac Srbije odigrao je sjajan meč. Najbolji otkad je stigao u NBA ligu.

U okršaju sa „keltima“oborio je lični rekord sa 30 poena. Prvi put tokom karijere u najjačoj ligi na svetu postigao ostvario je dabl-dabl sa više od 20 poena i deset skokova, postao je tek drugi igrač u istori- ji ovog kluba, posle Kevina

Lava, koji je postigao više od 30 poena, 12 skokova i šest trojki na jednom meču.

- Postigao sam nekoliko lakih trojki, trudio sam se da kupim skokove i krenu- lo je. Provodim više vremena na terenu, trudim se da budem agresivan i dobijam veću priliku da pogađam pričao je posle meča Bjelica, skroman kao i uvek.

Ne krije univerzaln­i vojnik Minesote da su se rivali iz Bostona više koncentris­ali na to kako da sačuvaju njegove saigrače.

- Bio sam u sjajnom ritmu, a oni su bili više fokusirani na Taunsa, Viginsa i Tiga. Problem je što smo igrali protiv jednog od najboljih timova u ligi. Oni su neverovatn­i. Ako hoćemo da uradimo nešto veliko ove godine, moramo igrati odbranu protiv takvih ekipa - jasno i glasno poručuje Nemanja.

Boston je, uz ogroman napadački potencijal Kajrija Irvinga, jedna od najboljih defanzivni­h ekipa lige.

- Njihova individual­na i timska odbrana je neverovatn­a. Posebno Smarta. U njegovoj statistici nećete pronaći to, ali je sjajan. Uz Kajrija i Horforda, oni su najbolji u ligi.

Minesota je vezala tri poraza, deli šestu poziciju na Zapadu s Oklahomom Siti i samo je dva koraka ispred Klipersa, Denvera i Jute! Plus, moraće da traže izlazak iz krize protiv najbolje ekipe današnjice - Golden Stejta.

- Imamo težak raspored, ali ako hoćemo da dođemo do plej-ofa i igramo sa najboljima, moramo da pobeđujemo - završio je Bjelica.

 ??  ?? Košarku čini
lepšom: Nemanja Bjelica
Košarku čini lepšom: Nemanja Bjelica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia