Alo!

Otpisani Džoker ROMANOV ADUT

Srbin kao igrač „plavaca“nije bio omiljen među navijačima, sada je kao uspešan trener želja gazde kluba Abramoviča

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Slaviša Jokanović je kandidat za trenera Čelsija. Posledice ove „bombe“sa Ostrva tek slede, ali da već je uzdrmala englesku fudbalsku javnost, pogotovo našu, nema sumnje.

Kad se angažman srpskih trenera u pet najjačih liga Evrope podvodi pod statističk­u grešku, mogućnost da neko naš preuzme premijerli­gaša svakako prija. Tim pre što bi bivši evropski prvak na neki način ispravio nepravdu prema Jokanoviću igraču, s kojim se rastao bez poljubaca. „Dejli mejl“, koji je i objavio ekskluzivu da je aktuelni trener Fulama mogući naslednik odlazećeg Antonija Kontea, podsetio je na leto 2002, kad se okončala dvogodišnj­a saradnja „plavaca“i visokog Srbina.

„Nije bio najpopular­niji igrač među navijačima, ali su njegov doprinos uvek cenili treneri i igrači“, objavio je tada Čelsi.

Deceniju i po kasnije, 49-godišnji Jokanović ponovo je pred vratima „Stamford bridža“. Kao iznenađuju­ći kandidat za trenera, odmah iza prvog pika Luisa Enrikea. Srbin oduševljav­a Britaniju fantastičn­o vodeći Fulam (nije izgubio u prvenstvu od decembra) ka Premijer ligi, pa nije čudo što je na spisku želja gazde „plavaca“Romana Abramoviča.

Mlađim navijačima Čelsija, onima koji se ne sećaju Džokera (nadimak koji je dobio od fanova koji ga nisu voleli), „Dejli mejl“je približio Jokanovića:

„Kao igrač je proveo razočarava­juće dve godine u Čelsiju, a sada ima impresivan učinak kao trener Fulama. Čini čuda“, piše taj list.

Jokanović je pre tri godine uveo Votford u Premijer ligu, ali nije dobio priliku da vodi „osice“u šampionatu Engleske. Ponuđen mu je bezobrazno loš ugovor, koji je jednostavn­o morao da odbije. Možda ruski milijarder Abramovič ispravi nepravdu.

 ??  ?? Čudotvorac: Jokanović trener Nepopulara­n: Jokanović
igrač
Čudotvorac: Jokanović trener Nepopulara­n: Jokanović igrač

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia