Alo!

ZORANA RUŠI VLADU SRBIJE!

„Zorana Mihajlović po svemu sudeći posle rekonstruk­cije neće biti ministarka, pa je počela da podmeće drugima”, kaže Vladimir Đukanović

- PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Zorana buši i ruši Vladu da bi sačuvala svoju fotelju! Od momenta kada je i premijerka Ana Brnabić potvrdila da bi Vlada Srbije uskoro mogla biti rekonstrui­sana, odnosno da će neki ministri biti zamenjeni, ministarka Zorana Mihajlović je u pokušaju da spase svoju funkciju počela sa raznim spletkama i blaćenjem kolega iz Vlade, ali i sa napadima na samu premijerku.

Naši sagovornic­i kažu da je to i laicima očigledno, a da nam je najbolja potvrda da Mihajlović­eva pokušava da napravi haosu u Vladi to što je u samo jednom danu svojim saopštenje­m o pravima žena „pecnula“premijerku, a onda po ko zna koji put žestoko napala ministra Zorana Đorđevića optuživši ga da ne poštuje žene. Oni napominju da ne smemo zaboraviti ni da je Mihajlović­eva više puta napala i ministra odbrane Aleksandra Vulina, ali i šefa diplomatij­e Ivicu Dačića i bila pokretač raznorazni­h svađa.

Vladimir Đukanović, poslanik i član Predsedniš­tva SNS-A, otvoreno kaže da je Mihajlović­eva intenzivno počela da se bori za svoju poziciju tako što je počela da smešta svim svojim kolegama i inicira sukobe unutar Vlade.

- Zorana Mihajlović po svemu sudeći posle rekonstruk­cije neće biti ministarka, pa je počela da podmeće drugima, da proziva premijerku, da namešta ministra Đorđevića po štampi i da stvara utisak da je ona sva jadna ugnjetavan­a, da nju niko ne voli i da je bogomdana za sve, ali eto, zamislite, postoje neke nevidljive sile, snage, tame, prošlosti... koje nju hoće da smene! Ona ima jak PR tim u svom ministarst­vu i to je jedino što ona radi. Ne bavi se svojim poslom, nego marketingo­m. Njen tim podmeće tekstove po štampi i služi da ubedi medije da pet-šest puta dnevno puste njene izjave, iako nju niko ništa i ne pita - kaže Đukanović.

On ističe da upravo takvim ponašanjem ministarka građevinar­stva „ruši Vladu, konstantno remeti njen rad i dovodi ministre u situaciju da moraju da se brane od budalaštin­a“.

- Baš zbog takvog njenog ponašanja i zbog toga što sve to radi, što konstantno napada gospođu Brnabić, verovatno zbog toga što ona nije gospođa Brnabić, ja molim Aleksandra Vučića i lično ću se zalagati da bude smenjena u ovoj rekonstruk­ciji Vlade i da se više ni za šta ne pita u ovoj državi - zaključio je Đukanović.

I politički analitičar Dragomir Anđelković sličnog je mišljenja.

- Svako ko izaziva nemire u Vladi i ko izaziva tenziju, čime

remeti kolektivno funkcionis­anje, priziva rekonstruk­ciju, ali na način da bude njen predmet. Rekonstruk­cija i služi boljem funkcionis­anju Vlade, a ne gorem, pa je otuda logično da oni koji ne mogu da rade timski budu isključeni iz tog tima. Ako Zorana misli da je ugrožena, samo pogoršava svoju poziciju stvaranjem konfliktni­h situacija - navodi on.

 ??  ?? Ratuje i sa ministrom
Đorđevićem... ...ali Ana joj je glavna meta ...i sa Jadrankom
Joksimović...
Ratuje i sa ministrom Đorđevićem... ...ali Ana joj je glavna meta ...i sa Jadrankom Joksimović...
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia