Alo!

I Janković je priznao

-

Umalo se nisam onesvestio kada sam video imovinsku kartu Dragana Đilasa. Ej, tri kuće, 14 stanova i desetak kompanija. Pa kako čovek koji je toliko stekao za vrlo kratko vreme može biti nezadovolj­an državom i sistemom koji mu je to omogućio? Ili je možda razlog njegovog nezadovolj­stva to što je, od kad je sjahao sa gradonačel­ničke funkcije, kapital prestao da se multipliku­je?

Možda, ali pre bih rekao da gospodin Đilas treba da bude srećan što se država nije na ozbiljan način pozabavila alhemijom na osnovu koje je siromašni studentski lider izrastao u moćnog tajkuna. Ako bi hteo, recimo, da napiše knjigu i sa nama podeli recept na osnovu kojeg se tako brzo dolazi do bogatstva, siguran sam da bi vrlo brzo postala svetski bestseler.

Nego, u celoj priči Đilas ima jedan mali problem, a to je da više nema apsolutnu kontrolu nad medijima, pa se poneko i usudi da piše o njegovim poslovima. Pošto nije navikao da mu bilo ko postavlja pitanja, Đilas se služi onim što jedino zna, a to je represija. Kada ne može da ućutka medije, onda ih šikanira. Zbog toga je najčitanij­im novinama, među kojima je i „Alo!“, i najgledani­jim televizija­ma zabranio da izveštavaj­u o njegovim aktivnosti­ma.

Da ne govorimo o tužbama, koje nam stižu na dnevnom nivou, samo zbog toga što se naša uređivačka politika ne dopada tajkunu. Đilas će pokušati sve da bi nas ućutkao, a da se ne zavaramo, njegova moć je još ogromna i ne bi me čudilo da mu to u nekim slučajevim­a i pođe za rukom. Čak se i Đilasov najodaniji partner

Saša Janković nije uzdržao i javno je priznao da njegov drugar ima krajnje rigidan odnos prema medijima. Jer, da se ne lažemo, Đilas bi cenzurisao i „Mikijev zabavnik“.

 ??  ?? Vasilije Papović urednik
Vasilije Papović urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia