Alo!

SAŠA: Đilas je cenzor!

- Jelena.djondović@alo.rs

PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ

Pukla koaliciona ljubav. Lider PSG-A Saša Janković priznao je da je njegov dojučerašn­ji koalicioni partner, kog je podržao u trci za gradonačel­nika, Dragan Đilas - cenzor.

Lider PSG-A Saša Janković isprozivao je Dragana Đilasa, svog koaliciono­g partnera u kog se tokom cele kampanje za beogradske izbore kleo, i to zbog odnosa prema medijima! Janković je, naime, odgovarao na pitanja građana u „Intervjuu na mreži», a jedno od njih glasilo je „zašto se podržava Đilas, čovek koji je najodgovor­niji za gušenje medija u Srbiji?“.

On je odgovorio da se „PSG zalaže za takvo uređenje u kojima je sloboda medija temelj društva i da podržava ljude koji to razumeju, a ne koji su savršeni, jer takvi ne postoje“. Janković je potom dodao da je Đilasa podržao za gradonačel­nika, a ne za ministra informisan­ja ili glodura RTS-A!

Građane je interesova­la dalja saradnja koalicije okupljene oko Dragana

Đilasa u kojoj je učestvovao PGS.

Na pitanje da li daje šanse opstanku saveza Vuksaša-dragan“, Janković je samo rekao:

- Sarađivaće­mo, ali svako od nas ima svoj politički pravac i razvijaćem­o i njih, takođe - rekao je on.

Potpredsed­nik SNS-A Milenko Jovanov kaže da ga nikakva dešavanja u koaliciji Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa ne iznenađuju jer je svima jasno da oni međusobno „ne mogu očima da se vide“.

- Ne bi me iznenadio nijedan scenario u vezi s njima. Šta misle jedni o drugima najbolje se može videti na njihovim skupovima, na kojima dok jedan govori, ostali prevrću očima i prave grimase, ali to nikada i nije bilo odlučujuće da li će nastupati pojedinačn­o, ili na gomili, kao što je bio slučaj na beogradski­m izborima. Njih je vodila želja da se dokopaju gradske kase i ona je bila jača od njihove međusobne netrpeljiv­osti. Možda se sličan scenario ponovi, pa ih ponovo poveže mržnja prema Vučiću i želja za pljačkom i otimanjem, ili neka nevidljiva ruka koja u velikoj meri rukovodi njihovim postupcima. Kako god bilo, čini se da ih je narod prozreo i da im ipak neće omogućiti ponovo, bilo pojedinačn­o, bilo grupno, da otimaju, pljačkaju i da se bogate, dok država propada - navodi Jovanov.

 ??  ?? Piše: Jeromonah Dimitrije, iguman manastira Tumane
Piše: Jeromonah Dimitrije, iguman manastira Tumane

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia