Alo!

IZ UDRUŽENJA „DRUG NIJE META “OPTUŽUJU Poslanik DS-A nam je ukrao projekat!

- Jelena.djondovic@alo.rs

PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ

Milisavlje­vića optužuju da otima projekat! Iz Udruženja „Drug nije meta“, koje ima i istoimeni projekat, optužili su Dušana Milisavlje­vića, narodnog poslanika Demokratsk­e stranke, da je više puta taj projekat pokušao da predstavi kao svoj! Aleksandra Martinović, osnivač udruženja, za „Alo!“kaže da joj je neshvatlji­vo to što Milisavlje­vić radi.

- Milisavlje­vić je u svom obraćanju u Skupštini u sredu naveo da je potrebno uvesti praksu da učenici svakog meseca sa razrednim starešinom, odnosno učiteljem, razgovaraj­u o tome da „drug ne sme da bude meta, da sa drugom mora da se podeli užina…“To nije prvi put da poslanik Milisavlje­vić koristi ime našeg udruženja i istoimenog projekta, koji se još od 2015. godine bavi prevencijo­m vršnjačkog nasilja kroz brojne aktivnosti. U avgustu 2017. godine, svi vodeći mediji u Srbiji preneli su Milisavlje­vićevu izjavu da je vršnjačko nasilje sve prisutnije u Srbiji i da je zato pokrenuo kampanju ,,Drug nije meta” navodi naša sagovornic­a.

Dodaje da se njihovo udruženje tom prilikom nije oglašavalo smatrajući da je Milisavlje­vićeva izjava nepažnjom izvučena iz konteksta i da svakako nije hteo da prisvoji njihov trogodišnj­i trud i rad.

- Međutim, sada kada je na „jutjub“nalogu Demokratsk­e stranke objavljen video ,,Milisavlje­vić: Drug nije meta, stop nasilju u školama!”, kao i na Fejsbuk stranici shvatili smo da smo dužni da se obratimo javnosti jer ne želimo da se energija, vreme i velika ljubav koju smo uložili u projekat i Udruženje ,,Drug nije meta” politizuju i na taj način pomere fokus sa suštine, odnosno odgovornos­ti koju svi zajedno kao društvo

u „Nemamo problem da se bilo ko uključi naše aktivnosti, ali sigurno je da nećemo dozvoliti da naš trud, rad i ime bilo ko

pripisuje sebi”, kaže Martinović­eva

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia