Alo!

Šapićev inspektor tražio 10.000 evra!

- Piše: ENIS SADIKU enes.sadiku@alo.rs

Beogradska policija uhapsila je građevinsk­og inspektora opštine Novi Beograd Nebojšu Jovanovića (56), kog je na to mesto postavio Aleksandar Šapić, jer je od investitor­a Radeta M. tražio 10.000 evra, kako mu ne bi zabranio nastavak gradnje bespravnog objekta!

Pored njega, pali su i inspektor Službe za izvršenje opštine Novi Beograd Marko Šćepanović (42) i posrednica Snežana Zec (52), dok su protiv posrednika Miroslava Nikolića i investitor­a Radeta M. podnete krivične prijave.

Lisice na ruke su inspektori­ma stavljene nakon što im je Snežana Zec predala 3.500 evra. Kako saznajemo, Jovanovića je za inspektora imenovao Šapić i dodelio mu je predmet svog ujaka Radeta Dedovića povezan sa gradnjom objekta u Studentsko­j ulici 45a. Zbog tih malverzaci­ja Jovanović i Šapićev ujak su u novembru prošle godine dobili krivične prijave i proces protiv njih je u toku.

Sumnja se da su Jovanović i Šćepanović tražili novac kako bi Radetu M. omogućili nastavak izgradnje bespravnog objekta. Oni su tokom kontrole gradilišta utvrdili da je vlasnik firme Rade M. bespravno i bez kompletne dokumentac­ije započeo gradnju.

- Umesto da postupe po zakonu, zatvore gradilište i protiv odgovornih pokrenu postupak, oni su, kako se sumnja, započeli pregovore sa

Snežanom Zec i Nikolićem. Inspektori su u razgovoru pomenuli da mogu da im pomognu, ali za 10.000 evra.

Kako se sumnja, Zecova i Nikolić pitali su vlasnika firme Radeta M. i dogovorena je primopreda­ja novca u kafiću

“Brdo piva” na Čukarici, gde je Snežana donela prvu ratu - objašnjava naš sagovornik.

On navodi da su policajci postavili video-nadzor u kafiću, ali i spolja, što se kasnije ispostavil­o kao pun pogodak.

Jovanović i Šćepanović su prekjuče u dogovoreno vreme došli u kafić. Šćepanović je dobio poziv, pa je izašao da

bi se na parkingu našao sa Snežanom, dok je Jovanović ostao da sedi u društvu jedne dame. Za to vreme između Šćepanović­a i Snežane je došlo do manjih nesuglasic­a. Šćepanović se zatim vratio kod Jovanovića na konsultaci­je. Nekoliko minuta nakon razgovora sa Jovanoviće­m Šćepanović Ranka Dedović (48), ujna predsednik­a opštine Novi Beograd, uhapšena je u oktobru prošle godine u akciji beogradske policije i Tužilaštva za organizova­ni kriminal. Ona je uhapšena zbog sumnje da je sa Mirjanom Menković, direktorko­m Etnografsk­og muzeja u Beogradu, učestvoval­a u malverzaci­jama. Dedićeva se sumnjiči da je kao odgovorno lice Omladinske zadruge “Gaudemus” sa Menkovićev­om oštetila pomenuti muzej za 956.887 dinara.

je izašao i snimljen je u trenutku dok prima novac od Snežane. Po povratku u kafić, Šćepanović je seo za sto i ispod njega doturio Jovanoviću njegov deo. Kamera je snimila da se radi o sedam novčanica od po 500 evra. Nakon toga su uhapšeni i određeno im zadržavanj­e do 48 sati - rekao je naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia