Alo!

Policajac upucao pljačkaša u grudi!

- Piše: SUZANA BOŽINOVIĆ redakcija@alo.rs

Policajac u Boru N. V. (45) preksinoć je u samoodbran­i ranio pljačkaša iz tog mesta Ivana Spalovića (30), dok je obijao prostorije Šumske uprave u Boru. Spalović je ranjen u grudi i prebačen je u Klinički centar u Nišu.

- Preksinoć, nešto nakon ponoći, dobili smo prijavu da je neko obio prostorije Šumske uprave u Boru. Istog momenta smo na lice mesta poslali ekipu, koja je zatekla otvorena vrata Šumske uprave. Patrola je na delu zatekla osumnjičen­og kako vrši premetačin­u. Kolega N. V. je viknuo: “Policija, izađi!”. Tada je pljačkaš krenuo ka vratima, policajca N. V. poprskao biber-sprejom i pokušao da pobegne. U samoodbran­i, policajac je ispalio hitac i osumnjičen­og pogodio u grudi - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Policajac N. V. radi u Policijsko­j upravi Bor skoro 25 godina i nema nijednu mrlju u profesiona­lnom radu. Kada je osumnjičen­i pao, policajac N. V., koji ga je ranio, odmah je pritrčao da mu ukaže pomoć.

- Spaloviću je ukazana prva pomoć u Opštoj bolnici u Boru, posle čega je transporto­van u KBC u Nišu. Prema našim informacij­ama, osumnjičen­i je van životne opasnosti, a u njegovoj krvi pronađeni su tragovi

opijata - nezvanično saznajemo.

Policija je nakon pokušaja pljačke uviđajem u Šumskoj upravi pronašla rukavice, fantomku i metalnu šipku, za koje je ustanovlje­no da pripadaju Spaloviću.

Osumnjičen­i Spalović, inače poznat kao uživalac narkotika, u svrljiškom selu Lozan ubio je svog oca početkom juna 2014. godine, zbog čega je odslužio kaznu od tri i po godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia