Alo!

Dečak se utopio u nabujaloj reci!

Maleni Boško K. (5) igrao se sa bratom u parkiću, ali je u nekom trenutku upao u vodu. Nađen je pet kilometara dalje

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Petogodišn­ji Boško K. udavio se juče popodne u reci Rzav u Arilju, kada je iznenada upao u nabujalu reku! Kako saznajemo, dečak je juče došao na obalu s ujakom Vladimirom i godinu dana starijim bratom.

- Ujak je doveo dečake da se prošetaju i poigraju pored reke. Ovaj deo šetališta je uređen, a postoji i parkić za decu sa klackalica­ma i ljuljaškam­a. Mališan se igrao sa bratom, ali je u nekom trenutku sišao do vode i zagazio u nju. Pretpostav­ljamo da mu je nogica slučajno upala u vodu, to jest da se okliznuo. Pošto je nivo vode bio izuzetno visok, a reka brza, dete je nestalo u sekundi - kaže jedan očevidac.

Prema njegovim rečima, ujak i brat su odmah potrčali da bi pomogli dečaku, ali nažalost nisu uspeli, pa su o nesreći obavestili policiju.

- Oko 12 sati dobili smo dojavu od policije da je dete upalo u vodu, prema navodima ujaka, koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži. Na lice mesta izašli smo sa četiri pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji je krenuo sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požegi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnos­t - rekao je medijima Saša Cicvarić, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Vatrogasci su pronašli dečaka oko 14 sati, i to nekih četiri-pet kilometara dalje od mesta gde je upao u vodu.

- Dečak je bio zapetljan u granje i šiblje. Vatrogasci su ga izvukli na obalu. Mališan je tada izbacio vodu iz pluća i prebačen je na reanimacij­u. Lekari su pokušali da ga vrate u život, ali nažalost, maleno srce nije izdržalo. Bio je sat i po vremena u ledenoj vodi - kaže vidno potresen očevidac.

Prizor na ariljskom keju juče je

bio potresan. Niko od prisutnih građana, ali i spasilaca nije mogao da zadrži suze, kada su videli nesrećnog mališana.

- Kada smo videli da je izbacio vodu iz pluća, ponadali smo se da će uspeti da se izbori. Svi smo se molili bogu da preživi, ali sudbina je htela drugačije. Ovo je pretužan dan za sve nas koji smo ga poznavali - rekla je uplakana komšinica.

Komšije nesrećnog dečaka kažu da je on živeo sa majkom, bratom, ujakom i bakom.

- Kažu da je ujak dečaka malo zaostao u razvoju, ali je brinuo o deci. Viđala sam ih kako ih šeta i vodi ih u vrtić. Jednog uhvati za jednu ruku, drugog za drugu i polako idu. Baš je voleo decu i posvećivao im je pažnju. I dečaci su njega obožavali - kaže poznanik ove porodice i dodaje:

- Ujak je često vodio dečake u park i do sada nije bilo nikakvih problema. Eto, čovek nikad ne zna kada će se desiti tragedija. Dečak je verovatno iz radoznalos­ti sišao do vode. Verovatno je iskoristio trenutak ujakova nepažnje. Zaista mi je žao tog čoveka, on je skrhan zbog svega.

 ??  ?? Očevidac pokazuje mesto gde se dete okliznulo Postoji sumnja da se dečak okliznuo
i pao u reku Tim spasilaca je našao dečaka
nekoliko kilometara dalje
Očevidac pokazuje mesto gde se dete okliznulo Postoji sumnja da se dečak okliznuo i pao u reku Tim spasilaca je našao dečaka nekoliko kilometara dalje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia