Alo!

Žika treba da nam kaže ako nismo dobri!

Voditeljsk­i par emisije „Šarenica, više od imena“kaže da nije ni sanjao da će naslediti legendarno­g voditelja

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Ana Babić i Slobodan Šarenac, novi voditeljsk­i par emisije „Šarenica, više od imena“, za „Alo!“otkrivaju kako su se snašli u ulozi domaćina emisije koju je Živorad Žika Nikolić vodio 13 godina.

Naime, naša ekipa ih je zatekla na snimanju koje je trajalo dva sata duže od planiranog, a uprkos umoru, Ana i Slobodan su sa osmehom ćaskali sa nama.

- Kada je naša energija na nivou i kada svako radi svoj posao najbolje što može, onda nema greške. Ovo je veliki zalogaj ne samo za mene i Šarenca, već i za čitav RTS - počinje priču Ana, dok Šarenac ne krije da ima i početnički­h grešaka.

- Imamo malih problema, koje nastojimo da sredimo. Ipak, smo mi još na početku, i to je normalno. Nadam se da ćemo postići da „Šarenica“bude jed- na od najgledani­jih emisija u svom segmentu. Rejting nikada nisam voleo da pratim i da se time

opterećuje­m. Ne mislim da svi treba da nas vole

- uverava Šarenac i ističe da je mnogo puta u šali govorio

Žiki Nikoliću da mu je

„ukrao“emisiju, ne sanjajući da će je i sam jednoga dana voditi.

- Mislim da je uredništvo napravilo dobar potez kada je mene odabralo, jer zaista niko nije očekivao da se ja pojavim u ulozi voditelja ove emisije. Moje prezime se marketinšk­i odlično uklapa u „Šarenicu“i mnogo puta sam Žiki Nikoliću u šali govorio da treba da mi vrati ime emisije. On mi je govorio da je Aleksandar Tijanić kum „Šarenice“, a ja onda nisam imao šta da mu odgovorim - kaže poznati voditelj i komentator, dok njegova koleginica ističe da je tek kada je postala voditeljka „Šarenice“shvatila koliko je teško biti domaćin u toj emisiji. - Fer je reći da mi nastavljam­o putem koji je utabao Žika Nikolić. Shvatili smo da Žiki nimalo nije bilo lako da 13 godina vodi ovu emisiju. Znamo da svaki osmeh, sumorno lice ili pospanost u publici koja je u našem studiju zavise isključivo od Šarenca i mene - kaže Ana, dok Šarenac ističe da mu je drago što je Žika za „Alo!“nedavno izjavio da će loviti njihove greške.

- Žika i treba da nam traži greške i to nam je potrebno. Bolje je da nam svi kažu šta ne valja nego da je sve bilo super. Kod nas ne postoji sujeta. Žiki želim mnogo sreće u nastavku karijere, ali moram priznati da se nismo čuli. Obećao sam da ću da ga zvati kad se završi nekoliko emisija. Kada je on odlazio i nakon što je napravio „primopreda­ju“u njegovoj kancelarij­i, pričali smo o stvarima u vezi sa emisijom, nadam se da ćemo se uskoro opet čuti ili videti, a ja ću imati mnogo pitanja za njega - uverava Šarenac i otkriva koliko mu je trebalo da prihvati ponudu da bude voditelj „Šarenice“.

- Nikada nisam mogao ni da pretpostav­im da ću voditi ovu emisiju, jer nisam verovao da će Žika otići i mislio sam da će doživotno voditi „Šarenicu“. Kada sam dobio ponudu da je ja vodim, razmišljao sam dve nedelje i nisam znao šta da radim. Savetovao sam se sa prijatelji­ma i porodicom i odlučio sam da krenem u nešto novo. Sada se obraćam drugoj vrsti publike od one na koju sam navikao, a reakcije su odlične - kaže Slobodan, dok Ana ističe da joj je „Šarenica“došla kao osveženje.

- Ja sam dete javnog servisa. Posle završenog Fakulteta političkih nauka sam odmah počela da radim na portalu RTS-A, a zatim sam radila u „Dnevniku“, magazinu „Oko“i jutarnjem programu. Sebe nikada nisam videla u ovom formatu, iako sam privatno veliki veseljak - zaključila je Ana.

 ??  ?? Nedelja, 11. mart 2018. Spremni za izazove: Ana Babić i Slobodan Šarenac
Nedelja, 11. mart 2018. Spremni za izazove: Ana Babić i Slobodan Šarenac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia