Alo!

Biću kao Aleks Ferguson!

- Piše: M. JANKOVIĆ redakcija@alo.rs

Neka se fudbalski svet spremi - Nemanja Vidić više nema dilemu o tome šta će raditi u budućnosti! Čuveni fudbaler Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i Intera uskoro će postati vlasnik trenerske PRO licence, što će mu omogućiti da počne da radi kao šef struke.

U intervjuu za Bi-bi-si, čovek poznat pod nadimkom Stena objasnio je da mu se ne dopada ono što viđa u modernom fudbalu, odnosno da smatra da je uloga menadžera, odnosno trenera, u poslednje vreme postala nebitna.

- Više nema pravih menadžera, sada su to sve treneri! Sada igrači imaju daleko više para i samim tim moći. Sada imaju više moći i od menadžera, a to je frustriraj­uće. Kad sam bio igrač, mislim da nisam koristio tu moć. Nisam nikada bio iznad menadžera, poštovao sam ga. Za mene su autoriteti bili trener, menadžer, predsednik kluba i vlasnik - tvrdi Vidić.

Užičanin nema dilemu, kada on bude postao trener/menadžer, igrači će raditi ono što je on zamislio!

- Voleo bih da budem pravi menadžer! Ser Aleks Ferguson je to radio kao od šale. Gledao sam ga i mislio: „Voleo bih ovo da radim“, a onda sam otišao u Italiju i to jednostavn­o nije izgledalo isto. Znam da je teško, ali ja sam igrao fudbal celog života. Čitavih 28 godina, a imao sam 15 menadžera. Navikao sam na stres, na pobede, poraze, sreću, tugu... Želim da ponovo pobeđujem, želim da se dokazujem - ocenio je čovek koji je tokom karijere odigrao više od 200 mečeva za Mančester junajted.

Kada je reč o „đavolima“, Vidić nema dilemu: Pod dirigentsk­om palicom Žozea Murinja, Junajted može da osvoji i titulu u Ligi šampiona!

- Kada je sezona počela, po igračima koji su stigli znao sam da imamo više šanse u Ligi šampiona nego u Premijer ligi. Pridošlica­ma je trebalo vremena da se uklope, a i

Murinjo je veliki takmičar, koji

Evropu poznaje odlično. On zna kako da pogura tim i kada igra slabo. Za osvajanje je uvek potrebna i mala doza sreće. Može Junajted do polufinala, a može da se dogodi i da podigne pehar - zaključio je Vidić u razgovoru za Bibi-si.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia