Alo!

NOLE: SANJAM DA IGRAM BEZ BOLA!

„Znam da je nemoguće da profesiona­lni sportista nema probleme, ali se nadam da ću tokom Indijan Velsa biti u najboljem mogućem stanju“

- Piše: M. JANKOVIĆ redakcija@alo.rs

Ako se ne dogodi nešto nepredviđe­no, Novak Đoković će u nedelju uveče početi takmičenje u Indijan Velsu.

Prvi rival u meču 2. kola ovog prestižnog turnira biće Japanac Danijel Taro, trenutno 109. igrač na ATP listi. Sa najboljim teniserom u istoriji Srbije azijski teniser do sada nije nikada igrao. Ipak, kako Đoković i sam priznaje, rezultat koji ostvari u Kalifornij­i neće mu biti u prvom planu.

Moj cilj je da vratim samopouzda­nje, da uhvatim ritam. Igrao sam četiri meča u poslednjih osam meseci. U Australiji sam se svaki dan mučio sa bolovima. Pre svega radujem se danu kada ću ponovo igrati bez bola - otkrio je Đoković.

Iako deluje kao optimista,

Novak nije nerealan. Zna da mu je povreda lakta oduzela dosta.

- Naravno, ne možete da igrate bez ikakvog bola, pošto ste profesiona­lni sportista. Već dve godine se borim sa istim stvarima, pre svega bolom u laktu. Nadam se da ću ovde, u Indijan Velsu, ponovo osetiti kako je to da igram bez bola. I da ću uživati na terenu - iskreno će igrač koji je pet puta u karijeri osvajao turnir iz masters serije.

Ipak, dolazak u SAD 2018. godine mnogo se razlikuje u odnosu na prethodne. Ne samo zbog toga što je Novak zbog prinudne pauze tek 13. igrač sveta, odnosno deseti nosilac na turniru.

- Ako zanemarimo grend slem turnire, ovo su najjača takmičenja koja imamo na ATP turu. Računajući rezultate koje sam imao ranije na ovom turniru, ovo je jedano od mojih omiljenih mesta za igru. Imao sam operaciju posle Australija­n opena, oporavio sam se brzo. Za sada sve ide kako treba. Želim da počnem ovaj turnir što je moguće zdraviji i onda da počnem da gradim dalje. Očekivanja pre starta su drugačija u odnosu na prethodne turnire. Ne samo zbog moj renkinga, već zbog toga što nisam igrao osam meseci. Ciljevi su mi drugačiji, ali kada izađem na teren, želim da ostvarim pobedu zaključio je Novak Đoković.

 ??  ?? Zdravlje važnije
od rezultata: Novak Đoković
Zdravlje važnije od rezultata: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia