Alo!

Povratnik Basta, Savićev prvi let

Bek Lacija vraćen u reprezenta­ciju posle tri godine, Zvezdin štoper jedini debitant na spisku selektora

- Piše: ŽELJKO VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Sa po jednim debitantom i povratniko­m Srbija ulazi u pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Doduše, ovaj spisak Mladena Krstajića, kako sam kaže selektor „orlova“, nije konačni, već samo za prve testove.

Za duele sa Marokom u Torinu (23. mart) i Nigerijom u Londonu (27) Krstajić je pozvao Dušana Bastu i Vujadina Savića. Bek Lacija se tako vratio u državni tim posle skoro tri godine, dok je štoper Crvene zvezde prvi put među „orlovima“.

- Bastu cenim kao čoveka i igrača, ima dugogodišn­je iskustvo igranja u Seriji A. Sem toga, na desnom beku imamo samo Rukavinu, pa je ovo prilika da proverimo Bastu na toj poziciji. Bio bi preveliki rizik da se oslonimo na jednog igrača. Što se tiče Savića, on je jedan od lidera Zvezde, koja igra dobro. Nisam se libio da ga pozovem - obrazložio je selektor Srbije.

U odnosu na prethodna okupljanja na spisku, nema Jagoša Vukovića, Uroša Spajića, Nemanje Gudelja, Zorana Tošića... - Nijednom od sada pozvanih nije zagarantov­ano da će biti i u maju. Ovo je spisak za dve utakmice, a vrata reprezenta­cije su svima otvorena. I verovatno će biti promena. Pratićemo sve koji su prošli kvalifikac­ije i svi kreću od nule - najavio je selektor oštru konkurenci­ju za put na Mondijal.

On je dodao da je cilj mečeva s afričkim reprezenta­cijama da se rad stručnog štaba prenese na teren.

- Želimo da isprobamo sistem igre uz kombinovan­i sastav da bismo uigrali fudbalere koji do sada nisu mnogo igrali zajedno. Trudićemo se da igramo ofanzivno, ali disciplina u igri mora da bude - rekao je Krstajić.

 ??  ?? Svi kreću od nule: Mladen Krstajić Ponovo “orao”: Dušan Basta
Svi kreću od nule: Mladen Krstajić Ponovo “orao”: Dušan Basta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia