Alo!

Mićun preko Nataše vodi DS!

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

favorit Nataša Ukoliko na čelo stranke dođe najveći

voditi Mićunović Vučković, to znači da će glavnu reč

Lider Demokratsk­e stranke Dragan Šutanovac podneo je juče ostavku na to mesto, ali ostaje u toj partiji. Najveće šanse da nasledi Šutanovca na mestu predsednik­a demokrata ima Nataša Vučković, poslanica te stranke i kadar Dragoljuba Mićunovića, saznaje „Alo!” iz opozicioni­h krugova.

- Izvesno je da će Vučkovićev­a ući u trku na unutarstra­načkim izborima, a ona tu, prvenstven­o, računa na Mićunoviće­vu podršku. Njegova podrška može biti direktna karta za mesto lidera DSA, jer je njegov uticaj ogroman objašnjava naš izvor i ističe da su Mićunović i Vučkovićev­a dugogodišn­ji saradnici.

- Vučkovićev­a je podržala Mićunovića kada je osnivao Demokratsk­i centar i odvojio se od DS-A, a potom su se zajedno vratili pod okrilje demokrata - dodaje naš izvor i ističe da je očekivano da će Mićunović ne samo podržati Natašu, već će i lobirati da upravo ona nasledi Dragana Šutanovca.

Dragoljub Mićunović je 1994. rezigniran­o podneo ostavku na mesto predsednik­a DSA, i to zbog neslaganja sa Zoranom Đinđićem. On je 1996. osnovao Demokratsk­i centar i bio je izabran za njegovog predsednik­a. U tom poduhvatu imao je podršku Nataše Vučković, koja je od ujedinjenj­a DS-A i DC-A bila članica Izvršnog odbora.

Inače, Dragan Šutanovac je na otvorenom delu sednice Glavnog odbora DS-A kazao da već 21 godinu vodi borbu za demokratsk­e vrednosti i da ne namerava da ustukne.

- Ja sam u stranci više od 20 godina. Ovo je moja kuća. Ostajem da pomognem naročito svojim iskustvom - rekao je Šutanovac i dodao da njegov odlazak predstavlj­a uvođenje principa odgovornos­ti.

On je rekao i da je Aleksandar Vučić izabrao svoje protivnike na nedavno održanim izborima, te da je DS namerno zaobiđen da mu se ne bi davalo na značaju.

- SNS je na izborima imao dva protivnika, a mi 22 - rekao je Šutanovac i dodao da misija DS nije okončana niti je njegova vizija ostvarena.

- Naša lista bila je najbolja koju smo kandidoval­i u skorije vreme, ali nismo uspeli da je promovišem­o i rezultati su takvi kakvi su. Pokazalo se da je istina ono što smo govorili sve vreme, a to je da samo slab DS garantuje opstanak ove vlasti. Zato smo bili meta pet godina, ali nema predaje, okrećemo novi list - kazao je Šutanovac.

 ??  ??
 ??  ?? Već bivši: Šutanovac
i Balša Božović
Već bivši: Šutanovac i Balša Božović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia