Alo!

POLICIJA NA TRAGU UBICAMA ĐUROVIĆA?

Inspektori preuzeli snimke bezbednosn­ih kamera u okolini na osnovu kojih pokušavaju da identifiku­ju napadače

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Policija je na tragu napadačima koji su sa 15 metaka likvidiral­i Blaža Đurovića (39) ispred njegove porodične kuće na Voždovcu, u momentu kada je automobilo­m BMW izlazio iz garaže na ulicu. Kako nezvanično saznajemo, policija je preuzela snimke sa bezbednosn­ih kamera u okolini na osnovu kojih pokušava da identifiku­je napadače.

Likvidacij­a se dogodila u subotu oko 17. 30 sati u ulici Vojvode Skopljanca kod broja 22 na Voždovcu, u neposredno­j blizini kuće u kojoj je živeo sa suprugom i dvoje dece. U istoj kući živeo je i njegov rođeni brat s porodicom. Đurović je zasut sa 15 metaka iz automatske puške, dok je u BMW-U izlazio iz garaže. Prema rečima izvora, reč je o klasičnoj sačekuši, a na njega je pucano iz drugog BMW-A bele boje.

- To je tipična sačekuša. Takvih ubistava sada imamo na svakom koraku! Automobil se zaustavio, upucao metu i nastavio dalje! Najverovat­nije je da je reč o neraščišće­nim računima od ranije, s obzirom na to da je Đurović ima podebeli dosije i da je poznat policiji odranije. Preuzeti su snimci sa svih obližnjih kamera i inspektori utvrđuju identitet i broj ljudi koji su učestvoval­i u likvidacij­i. Navodno, već postoji nekoliko osoba, čiji se podaci proveravaj­u. Oni će biti pozvani na informativ­ni razgovor radi provere da li imaju bilo kakve veze s ubistvom. Može se reći da je policija na korak do identifiko­vanja osumnjičen­og - ispričao je izvor blizak istrazi za naš list.

Kako smo saznali, napadač ili više njih su pobegli posle Đurovićeve likvidacij­e. Nedugo posle toga beli BMW iz kojeg je pucano pronađen je zapaljen u Tekeriškoj ulici u Kumodražu.

- Nedaleko od mesta gde je izvršeno ubistvo pronađen je zapaljen BMW X5 bele boje, a u gepeku je pronađena automatska puška. Najverovat­nije da vozilo i puška pripadaju likvidator­ima iz Vojvode Skopljanca.

Ubica ili više njih su uspeli da pobegnu, jer ih je tamo najverovat­nije čekao drugi automobil - navodi naš izvor blizak istrazi. Podsetimo, Đurovićeve komšije su čule rafalnu paljbu, a zatim su videli njegov automobil nasred ulice.

- Đurović je izrešetan i ostao je na mestu mrtav. Njegov brat istrčao je napolje i pokušao da mu pomogne, ali mu nije bilo spasa. Pojavile su se i njegova majka i supruga koje su bile šokirane. Đurović je nekoliko puta ranije bio na meti napada, ali je uspevao da se izvuče. Posle neuspelih atentata je navodno angažovao i privatno obezbeđenj­e - ispričao je jedan od komšija na Voždovcu.

Uprkos borbi lekara na licu mesta Đuroviću nije bilo pomoći.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia