Alo!

VENGER GURA PIKSIJA U PSŽ!

traže zamenu za Unaja Emerija. Navodno „Sveci“Stojkovića su zvali Arsena, a on im je preporučio

- Piše: ILIJA ĐUKIĆ ilija.djukic@alo.rs

Dragan Stojković Piksi, proslavlje­ni jugosloven­ski i srpski fudbaler, a sada i trener, jedan je od mogućih naslednika Unaja Emerija na klupi prebogatog Pari Sen Žermena.

Gazde „svetaca“razočarane su novim neuspehom kluba u Ligi šampiona, iako su pre početka takmičenja isticali Emeriju i igračima da će im to biti važniji cilj nego osvajanje titule u domaćem prvenstvu.

Kako do pehara Lige šampiona ni sada neće doći, sva je prilika da će Emeri po završetku sezone biti otpušten.

Parižani su već uspostavil­i kontakt sa davnom željom Arsenom Vengerom, koji još nema nameru da ide iz Arsenala, uprkos očajnim rezultatim­a ove sezone.

Venger im se, kako prenosi portal „svi Srbi u Parizu“, uljudno zahvalio na ponudi i navodno im je preporučio da što pre uspostave kontakt sa Draganom Stojkoviće­m, koga Francuz izuzetno ceni još iz igračkih dana.

Piksi je svojevreme­no igrao u Nagoji, koju je s klupe vodio upravo Venger, a nije tajna ni da su mu neki saveti Francuza kasnije pomogli u trenerskoj karijeri. Na prvom mestu u Nagoji.

Prošle nedelje je Piksi baš za „Alo!“pričao o saradnji sa Vengerom. Pitali smo ga tada - da li mu je žao što iz Japana nije otišao s Vengerom u Arsenal?

- Sticajem okolnosti, u danu kad je Venger zvanično napustio Nagoju, imao sam sastanak s predsednik­om i direktorom kluba, ispostavil­o se u vezi sa produženje­m ugovora. Nedelju dana pre toga smo pričali, znao sam da ide u Arsenal. Tog popodneva me je pozvao da se vidimo, a ja sam mu rekao da hoću, samo da prođe sastanak s čelnicima kluba. Kad sam došao u hotel, Venger me je pitao šta je bilo, a ja sam mu odgovorio da sam pristao da produžim ugovor. Na to je rekao: „Mislio sam da ideš sa mnom u Arsenal.“Bio sam počastvova­n, međutim, nije mi žao. Snežana i ja sa troje dece, koja su tek krenula u školu, trebalo bi da se selimo u London. Pa traženje kuće, škole, pripreme... U Nagoji mi je bilo super, gledajući i porodičan život i karijeru. U međuvremen­u, Venger je devedeseti­h pokušao da ubedi Piksija da se predomisli...

- Govorio mi je da ću igrati sa Bergkampom, da je stigao Vijera, ali nije vredelo. Nisam želeo da maltretira­m porodicu. On se na kraju pomirio s mojom odlukom i rastali smo se uz njegove reči, koje su za mene bile veliki kompliment. Rekao je da posedujem magiju, da imam rešenja i kad se čini da ih nema i da sam jedan od tri najbolja igrača koje je, naravno, do tada trenirao, uz Glena Hodla i Žorža Veu. Dakle, nisam se pokajao. Nikad nisam stavljao odluku na tas - da li je dobra ili loša. Jednostavn­o, moja je, kakva god da je.

Stojković ima odličnu saradnju sa Arsenom Vengerom

 ??  ?? Možda se vrati na veliku evropsku scenu:
Dragan Stojković Ceni Piksija: Arsen Venger
Možda se vrati na veliku evropsku scenu: Dragan Stojković Ceni Piksija: Arsen Venger
 ??  ?? Neka drhti Unaj Emeri...
Neka drhti Unaj Emeri...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia