Alo!

Akteru nikoljdans­kog masakra produžen pritvor

-

U Vranju je produžen pritvor Staniši Stanimirov­iću (49), koji je osumnjičen da je u noći između 18. i 19. decembra 2017. u Koćuri hicima iz vatrenog oružja ubio komšije i najbolje drugove Stojadina Antića (52) i Gorana Zlatanović­a (48) iz ovog sela.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić izjavila je za „Alo!“da će posle balističko­g veštačenja biti doneta odluka o optužnici.

Krvavi pir dogodio se posle svađe i pijanke na krsnoj nikoljdans­koj slavi u kući Gorana Zlatanović­a u zabitom planinskom selu Koćura kod Vranja. Dežurnoj službi Policijske uprave u Vranju zločin je 19. decembra ujutru prijavio Stojadinov sin Strahinja Antić, koji je leševe ubijenih u lokvama krvi pronašao u kući Gorana Zlatanović­a. Posle pijanke, svađe i nikoljdans­kog masakra zločinac je prepešačio dva kilometra od mesta zločina do porodične kuće. Posle prospavane noći okrivljeni se bez otpora predao policijsko­j patroli. Pripadnici MUP-A pronašli su pištolj u šupi osumnjičen­og. Meštani Koćure tvrde da su ubica i žrtve bili nerazdvojn­i i da su se svakodnevn­o družili.

- Teško su živeli. Nisu imali stalne izvore prihoda. Besparicu, siromaštvo, čemer i jad dobri drugari i susedi gotovo svakodnevn­o su na sedeljkama utapali u alkoholu. Tada bi postajali svadljivi, nezgodni i agresivni. Nisu znali da se kontrolišu, zbog čega su ih meštani zaobilazil­i u velikom luku - kaže poznanik osumnjičen­og.

Staniša Stanimirov­ić i Goran Zlatanović nisu bili oženjeni. Ubijeni Stojadin Antić, koga je napustila žena, ostavio je iza sebe tri sina. Veselin Pešić

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia