Alo!

Dan koji se ne sme zaboraviti!

-

Danas će se navršiti tačno 14 godina od kada je 50.000 Albanaca, zapaljenih lažnom vešću o ubistvu dečaka na Ibru, krenulo u linč i progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

N a današnji dan počeo je strahoviti martovski pogrom tokom kojeg je ubijeno osmoro Srba, na hiljade njih je prognano, a etnički su potpuno očišćeni brojni gradovi i sela. Još nam je svima pred očima, na pomen ovog datuma, i slika Albanca koji divljački lomi, a potom baca krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu. To je bila samo jedna u nizu svetinja koju su tada uništili. Do temelja su srušeni manastir Devič i konaci Svetih Arhangela kod Prizrena. Izgorele su crkve Bogorodica Ljeviška i Sveti Đorđe.

S

ećamo se i fotografij­a uplakanih monaha kako nemoćno stoje pored sa zemljom sravnjenih bogomolja i plaču.

I

pak, i na ovu godišnjicu najteže je onima koji su taj 17. mart osetili na sopstvenoj koži, ostali bez najmilijih, bez ognjišta. Od zločina se porodica pokojnog Borivoja Spasojević­a (53), prve žrtve Albanaca, još nije oporavila. Deca Jane Tučev (36) i njen suprug iz severnog dela Kosovske Mitrovice i dan-danas se pitaju zbog čega su je izgubili.

I zašla je da okači veš i dobila metak u grudi. Iz snajpera. Jadnica se zadržala na nogama, ušla u stan, zatvorila vrata, pogledala u decu i mene, te izdahnula - pričao je njen muž.

S ve ove činjenice su tužne i pretužne, ali zbog one najstrašni­je mi ovaj dan ne smemo ni zaboraviti ni prestati da ga pominjemo.

Z a sve ove godine u istražnom pritvoru bilo je više od 250 osumnjičen­ih za učešće u antisrpsko­m nasilju, ali gotovo niko nije odgovarao za ove strahovite zločine! Niko nije odgovarao!

Odakle Soraji 250.000 evra za stan u „Beogradu na vodi“, pitaju

iz POKS-A

mo fotografij­e polugolih devojaka, koje javno na društvenim mrežama postavljaj­u slike bahate i prebrze vožnje, stavljajuć­i do znanja da su iznad zakona“.

Ovim povodom pozvali smo Soraju, koja je citirala upravo Predraga Markovića, kandidata POKSA za gradonačel­nika i nekadašnje­g predsednik­a Skupštine.

- Prirodno je da se ovce boje kurjaka, a pametan čovek nikoga do boga. Citirala sam gospodina Markovića samo da ga podsetim da ima dve opcije u ovom slučaju. I da, drago mi je da je izlečio kurje oko i eto, jednog lepog dana kada bude gradonačel­nik imaće priliku da sprovodi zakon na estradi, zar ne? Ko šiša silne milione i poreze biznismena, važna je estrada. (smeh) Veliki pozdrav, uz dužno poštovanje - kazala je Vučelićeva za „Alo!“.

 ??  ??
 ??  ?? Hoće da oporezuje „estradne zvezde“: Predrag Marković
Hoće da oporezuje „estradne zvezde“: Predrag Marković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia