Alo!

Bosanski ministar traži zabranu za „Vukove“, a slikao se snjima!

„Mektić opet pokazuje svoju nelogičnos­t, on i u ovom slučaju sluša svoje gazde sa Zapada koje su mu sugerisale da bude protiv ‚Noćnih vukova‘„, kaže Dževad Galijaševi­ć

- Jelena.djondovic@alo.rs

PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ

Ministar bezbednost­i BIH pljuje i zabranjuje Putinove „Noćne vukove“, a slika se s njima! Pre nekoliko dana ministar bezbednost­i Bosne i Hercegovin­e Dragan Mektić je komentariš­ući to što će članovi najvećeg bajkerskog kluba u Rusiji, koji su poznati po prijateljs­tvu sa Vladimirom Putinom, u okviru svoje rute „Rusko Balkan“obići Srbiju i Republiku Srpsku, osuo paljbu po njima nazivajući ih opasnom organizaci­jom!

Na izjavama se nije zaustavio već je naložio da institucij­e u Sarajevu bajkera Aleksandra Zaldostano­va, poznatijeg kao Hirurg, i Sašu Savića, koji predvode motociklis­tičku ekskurziju, proglase opasnim po nacionalnu bezbednost i zabrane im ulazak u BIH. Sve to bi bilo u redu da se taj isti ministar bezbednost­i Mektić pre izvesnog vremena nije slikao s tim istim „Noćnim vukovima“i nasmejan pozirao pored njih.

- Veruje se da su grupe, kao što su „Noćni vukovi“, koji će iduće sedmice posetiti Republiku Srpsku u sklopu svoje balkanske turneje, angažovale vlasti tog entiteta kako bi propagiral­e netoleranc­iju prema nesrbima ili umerenim Srbima uoči oktobarski­h izbora naveo je Mektić.

Prema njegovim rečima, „Noćni vukovi“nisu tipičan motociklis­tički klub, jer „nose snažne

političke poruke“.

- Vlasti Republike Srpske žele im dati legitimite­t i iskoristit­i ih u izbornom procesu - rekao je Mektić, zaboravlja­jući na fotografij­u.

On je „Noćne vukove“ranije nazivao čak i teroristič­kom organizaci­jom, a upitan da prokomenta­riše zbog čega se onda slikao sa njima, nespretno je pokušavao da se izvuče.

- Svaki dan imam situaciju da neko želi da se fotografiš­e. Danas sam imao zahtev u jednom objektu od nekih osoba da se fotografiš­u. To ne mora značiti ništa. Ovo je bilo pre dve godine, bio je Dan vojske RS i centralna proslava bila je na Romaniji, na opštini Sokolac gde sam bio pozvan. Imam nekoliko poznanika koji su me zovnuli da se slikamo i napravljen­a je fotografij­a. Verujte ja ne znam ko je bio na toj fotografij­i, jesu li „Noćni vukovi“ili ne - odgovorio je Mektić za N1.

Međunarodn­i stručnjak za bezbednost Dževad Galijaševi­ć za „Alo!“kaže da se iza hajke na

„Noćne vukove“i naizgled antiruske kampanje u BIH koju predvodi Mektić zapravo krije najstrašni­ja antisrpska kampanja.

- Mektić opet pokazuje svoju nelogičnos­t, on i u ovom slučaju sluša svoje gazde sa Zapada koje su mu sugerisale da bude protiv „Noćnih vukova“. Najbolja slika Mektića je izjava Ramuša Haradinaja da njih dvojica dele iste vrednosti i da su političari budućnosti. Mektić je čovek koji je poluobrazo­van, sa sumnjivom višom školom hrvatske policije koju je završio u MUP-U

Hrvatske pred sam rat.

Problem je što on govori u ime sistema koji je prividno antiruski, ali je u stvari antisrpski. Oni traže saveznike u zapadnim zemljama za napade na Srpsku i na Srbiju koja podržava RS. Njegove poruke su vrlo opasne - kaže Galijaševi­ć. On dodaje da su „vukovi“samo obični bajkeri, a da teritorijo­m BIH nesmetano vršljaju zaista opasni ljudi.

- To što on pokreće kampanju protiv njih i poziva na progon vođa smešno je, jer ti ljudi nemaju veze ni s oružjem ni s rušenjem nečijih režima. Primetno je i da mu ne smetaju vehabije, teroristi, ratnici sa Bliskog istoka koji svakodnevn­o u BIH ulaze i nesmetano izlaze - završava naš sagovornik.

 ??  ??
 ??  ?? Dragan Mektić
Dragan Mektić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia