Alo!

Tadić se popišmanio: Đilas nema nikakav program

-

Boris Tadić, predsednik SDSA, saopštio je da podržava Đilasovu ideju formiranja saveza, ali ne i njegov konkretan program i predloge koje je izneo u medijima. Kako se navodi, Tadić je apelovao na to da organizaci­oni i strateški principi ne budu iznošeni u medijima, već da ih „dogovaraju za zajednički­m stolom“.

„Dokaz da je to loša praksa je što smo sada u situaciji da u medijima komentariš­emo tačke koje je izneo Đilas, umesto to da činimo iza zatvorenih vrata i pred građane izađemo sa rešenjima, a ne sa polemikama“, rekao je Tadić.

On je, kako se ističe, uputio tu vrstu apela zbog toga da se ne bi u medijima vodile „polemike koje šalju lošu i neistinitu sliku o raskolu unutar opozicije“.

Navodi se da su saglasni o ključnim principima i ciljevima saveza, ali da Tadić smatra da ne bi trebalo da iznose pojedinačn­e predloge u medijima, jer je upravo to „suprotno zajedničko­j ideji o nenametanj­u liderstva“.

Kao primer neusaglaše­nosti, Tadić je naveo da je on „protiv zamrzavanj­a stranaka, jer bi takvo rešenje samo suzilo biračko telo, a osnovna pretpostav­ka uspeha je ujedinjenj­e koje maksimalno širi uticaj na birače“.

Dragan Đilas, nosilac liste „Beograd odlučuje - ljudi pobeđuju“na proteklim beogradski­m izborima, kazao je da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedniš­tvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenj­e opozicije u jedan savez jedino rešenje za promene u Srbiji.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia