Alo!

SE BORI OLESTI

-

sećuje koncerte i izložbe, pozorišne predstave i ide na izložbe. Uporedo sa fakultetsk­im obavezama, završila je IT akademiju.

- Uvek mi je na umu poslovica da se čovek spotiče o kamenje, a ne o planine. Ako je moja bolest planina, ja samo prelazim preko nje. Sapliću me neki sitni problemi na fakultetu ili nedostatak rampi za invalide. Međutim, naučila sam da to prihvatim - rekla je Ana.

Pre dve godine se kandidoval­a i za poslanicu u parlamentu.

- Mislila sam da sam dovoljno jaka i sposobna za to. Međutim, poslednji srpski filozof koji je bio na visokom političkom položaju, a koji je mislio i želeo da menja stvari, ubijen je pre 15 godina. To me ne obeshrabru­je, samo me je nateralo da shvatim da politika nije jedini način da se menjaju stvari. Vodim se onim „budi promena koju želiš da vidiš u svetu“- ističe naša sagovornic­a.

Da bi lakše prihvatila da je godini obolela, počela je da piše pesme. Kako kaže, objavljiva­nje knjiga nikad joj nije bio cilj, ali se to nekako dogodilo. Pisanje pesma, kako kaže njen otac, obezbeđuje njen pesnički i razvoj i stručno usavršavan­je.

U 16. godini je objavila prvu zbirku „Pod svetlom istine“, pre dve godine drugu „One zvezdane oči“, a ovih dana očekuje se i njena treća knjiga „Utrnule reči“. Anine pesme su do sada promovisan­e u Los Anđelesu, Frankfurtu, Torontu, Beogradu, Nišu, Vranju, Vladičinom Hanu…

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia